Sähkömittarinluenta on aina ilmaista

Moni ei varmaan tiedä, että mittarinluenta on aina ilmaista riippumatta siitä, kuinka usein asiakas vaihtaa sähkönmyyjää.

Uusi laki estää laskuttamasta sähkön tiiviistä kilpailuttamisesta

Syyskuussa voimaan tuli uusi sähkömarkkinalaki, jonka mukaan mittarinluenta on aina ilmaista riippumatta siitä, kuinka usein asiakas vaihtaa sähkönmyyjää. Aikaisemmin verkonhaltija pystyi veloittamaan mittarinluvusta myyjänvaihdon yhteydessä, jos edellisestä vaihdosta oli alle vuosi – tosin monet toimijat eivät niin tehneet ennenkään.

Sähkön kilpailuttaminen on netissä nopeaa. Tosin laskussa vain reilu kolmasosa on itse energiaa, jonka pystyy siis kilpailuttamaan. Toinen kolmannes on valtion määräämiä veroja ja sitten viimeinen kolmannes siirtomaksuja, joihin niihinkään ei pysty vaikuttamaan.

Sähkön hinta on nyt alhaisempi kuin kertaakaan sitten syyskuun 2011. Ja todennäköisesti pysyvätkin alhaalla, sillä Norjan ja Ruotsin vesivarastot ovat täynnä. Määräaikaisten sopimusten hinnat ovat jopa alhaisempia kuin toistaiseksi voimassa olevat. Se kertoo, että yhtiöt odottavat hintojen laskevan edelleen.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)