Kuluttaja maksaa lämpöpumppujen pimeästä myynnistä kovan hinnan

Ilmalämpöpumppujen ympärille syntyneestä liiketoiminnasta on paljastunut talousrikossarja, josta myös kuluttajat ovat joutuneet kärsimään. Kysymys on laajasta ohimyynnistä, veronkierrosta ja yhtiöiden tyhjentämisestä rahavaroista Porin talousalueella. Poliisin epäilyt ovat nyt johtaneet ensimmäisiin syytteisiin. Satakunnan käräjäoikeudessa käsitellään tällä ja ensi viikolla kolmeen eri lämpöpumppufirmaan liitettyjä talousrikosepäilyjä. Satakunnan poliisin talousrikostutkinnan mukaan yhtiöt ovat toimineet Porissa ja Nakkilassa.

Osa yhtiöistä asetettiin vain muutaman vuoden toiminnan jälkeen konkurssiin, mikä jätti asiakkaat pulaan. Mahdollisesti jopa sadat asiakkaat ovat jääneet esimerkiksi ilman lämpöpumppujensa takuukorjauksia ja muita huoltotoimia.

Käräjäoikeus sai torstaina käsitellyksi ensimmäistä, Porissa vain runsaat kaksi vuotta toiminutta (2006-2008) lämpöpumppufirmaa koskevat syytteet.

Ne ovat vasta osa kaikkiaan 12 eri kohtaa sisältävästä syytekokonaisuudesta, mutta antavat kuvan sitä, millaisesta epärehellisestä liiketoiminnasta viranomaisten mukaan on kysymys.

Rikosperusteisessa erityistarkastuksessa entisestä Satakunnan Lämpö- ja Huoltotalo Oy:stä paljastui laaja, peräti 192 ilmalämpöpumppua käsittävä ohimyynti, jonka taloudelliseksi arvoksi lasketaan 182 000 euroa.

Lue lisää tämän päivän Satakunnan Kansasta.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)