Hunajakelit sähkömyyjille

Tällä viikolla sähkötoimittajat ovat hykerrelleet pöksyt kosteina pakkaskelejä. Sää on myyjälle suosiollinen. Eilen ja tänään olen ladannut talon molemmat tulipesät täyteen klapeja – nyt otetaan tiilikasoista irti kaikki mikä saadaan. Ikävä kyllä puulla lämmittäessäkin seinä tulee vastaan. Kivikasa kun ei käytännössä pysty massaansa enempää lämmittämään (tai siis varaamaan lämpöä). Toistuva tuli pesässä siis on aikas turhaa…

Meillä puun jälkeen loppu lämmitysvastuusta jääkin sitten sähköpattereille. Ja kyllä taas kaikilla sähköntoimittajilla on niii-iiin mukavaa. Meidän Wattson kertoo karun totuuden reaaliajassa – älyboksia odotellessa – ja kovat pakkaskelit konkretisoituvat hyvin Wattsonin näytössä: Yli 10kWh kulutus ei ole temppu eikä mikään näillä keleillä.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 2 krt)