Fortumin Älyboksi

Suomessa vaihdetaan vuoden 2013 loppuun mennessä kaikki sähkömittarit etäluettaviin. Vaihdosta vastaa sähköverkon haltija – isolla osalla siis vaihdon tekee Fortum, joka ei näytä pitävän asian kanssa kova kiirettä. Suurin osa mittareista vaihdetaan näköjään vasta vuosien 2012 ja 2013 aikana.

Fortumin internetsivuille on avattu mittarinvaihtoa koskevat sivut www.fortum.fi/alyboksi. Meillä on mitattu/seurattu sähkön kuukausikulutusta jo pidempään mittarilla ja Wattsonilla. Ehkä tulevaisuudessa sitten Älyboksilla.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

5 kommenttia kirjoitukseen “Fortumin Älyboksi

 1. Mikko
  07.02.2011 klo 13:07

  No eipä näytä kiire olevan ei. Vaikka joka vuosi maksetaan käsittämättömän paljon siirtomaksua Fortumille, niin eipä sille tunnu paljon katetta tulevan. Johdot kulkee ilmassa edelleen ja sähkömittarit on vanhan mallisia. Ja mistä lyödään vetoa että siirtomaksut vielä nousevat ennen vuotta 2013, perusteena on se että mittarien vaihto on niin kallista…

 2. 07.02.2011 klo 16:50

  Pakkohan noita siirtomaksuja on nostaa, että voidaan kattaa mittarinvaihdosta aiheutuneet kulut. Näinhän se menee – artisti maksaa :(

  Ja jatkossa asiakkaalle siirretään myös älyboksin sähkö-/tietoliikennekulut. Luonnollisesti.

  Eniten ihmetystä herättää verkonhaltijan olematon vastuu mahdollisissa sähkökatkostapauksissa. Sähkö on nykymaailmassa jo niin oleellinen osa perusinfraa, että kunnon korvausvelvollisuus mahdollisesta haitasta olisi oltava verkonhaltijalle pelotteena. Ehkä sitten myös ilmalangat yms. viritykset vähitellen vähenisi. Nytkin taitaa Itä-Suomessa olla iso kasa talouksia ilman sähköä ja mikä on sähköverkon haltijan vastuu? Aika minimaalinen ilmeisesti…

 3. Matti
  07.02.2011 klo 18:14

  Kyllä tuo Fortumin touhu vaikuttaa laillistetulta ryöstöltä. Asiakkaiden hinnat vaan nousee ja silti joka vuosi voittoa enemmän ja isommat osingot. Miten Valtio voi sallia moisen?

Kommentointi suljettu.