Maailman suurin hevonen

Onko kuvassa maailman suurin hevonen? No, aika lähellä ainakin. Säkä vaatimattomat 2,05 metriä ja painoa hulppeat 1,5 tonnia! Keskimäärinhän nämä täällä Suomessa tavattavat hevoset painaa sellaiset kolme kertaa vähemmän…

The world’s tallest horse, Luscombe Nodram, or ‘Noddy’, stands with his owner Jane Greenman before they depart on major tour which will include appearances at the Sydney Royal Easter Show and Brisbane, in Melbourne on March 19, 2010. The Shire horse is seven-years-old, stands at 20.2 hands high (2.05 meters) and at 1.5 tons weighs three times more than the average thoroughbred racehorse. The Shire horse is now endangered with approximately 2,000 left in the world with very few of them being gray. (AFP PHOTO/William WEST)

Kuva ja teksti lainattu: Boston The Big Picture ja Record setters.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Maailman suurin hevonen

Kommentointi suljettu.