Tuubilantala

Sattumalta törmäsin mielenkiintoiseen sanaan: Tuubilantala. Biohalon sivuilla kerrotaan pienimuotoisesta tuubilantala kokeilusta hevostallin yhteydessä. Aihe/kokeilu on lähtenyt liikkeelle hevostalleille tehdystä kyselystä Ruokolahdella ja Imatralla. Kirjoitin tuosta kyselystä vuoden 2008 alussa.

Hevostallien lannankäsittelyn ongelmia koskevan kyselyn vastauksia on tarkasteltu alustavasti Ruokolahden ja Imatran osalta. Kyselyn lopputulosten ja toteamusten myötä

Ratkaisuksi lannankäsittelyn tehostamiseksi voivat olla erilaiset kompostointilaitteet kuten rumpukompostointi ja tuubikompostointi. Laitteiden avulla saadaan lannan laatu tasaisemmaksi. Tuubisäilöntä on lannan varastoimista muoviseen putkeen, jossa lanta kompostoituu. Tuubikompostointi sopii hyvin esimerkiksi viljelijäurakoitsijan tehtäviin.

Lue lisää:

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 2 krt)