Led-valot aulaan ja serveri konehuoneeseen

Eilen vihdoin saatiin sähkäri paikalle kytkemään jo aikaa sitten vedetyt (loput) sähkökaapeloinnit. Olen tyytyväinen, etenkin kun nyt saadaan vihdoin meidän oma serveri ja tietoliikennehärpättimet pois lapsen makuuhuoneesta konehuoneeseen hurisemaan.

Kattoon ilmastoinnin äänenvaimentimien kotelointiin tuli tuollaiset upotettavat Massiven Opal halogeenit [230V GU10]. Lampuiksi noihin valitsin Power Led Spotlight [220V-240V värimaailma IW]. Ledit ovat kulutukseltaan minimaaliset [noin 3-4W per lamppu] verrattuna hehkulamppuihin tai halogeeneihin. Suurin määräävä tekijä lamppuvalinnassa oli kuitenkin lamppujen asennuskorkeus: Led valot eivät tuota lämpöä, jota ei haluta tilassa, jossa lamput ovat heti pään yläpuolella. (Olishan se ikävää jos kalju kärvähtäisi)

Matala lämmöntuotto on hyvä etu myös mietittäessä asennuspaikkaa, jossa lampun yläpuolella katossa ei ole ylimääräistä tilaa. Halogeenit kun vaativat aika ison “turvavälin” kuumenemisen, tulipalovaaran jne. takia.

ledvalo kännykkäkuvakansiossa remppa

Entinen pesuhuone – nykyinen aula – näyttää nyt tältä (kuvat alla). Tapetit ja listat uupuu, joten vielä riittää projektissa tekemistä. Toisaalta tämän kanssa pystyy nyt elämään.

Alla kuva meidän “tietoliikennekeskuksesta”, joka muutti pojan huoneesta pöydän alta portaiden taakse konehuoneeseen. Keskukseen tuli vedettyä oma sähkö sähkökeskuksesta ATK-laitteille ja puhelinlinja tietoliikenneyhteyksille. Ja vaikka suosin langatonta verkkoa niin silti keskuksesta tuli vedettyä “perinteinen” verkkokaapelointi muutamaan (ehkä) tarvittavaan paikkaan…

kuva kansiossa remppa
(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

Asiasanat: