(positiivinen?) ongelma

Polttopuuta tarjolla!

En tiedä, toisille tämä on ehkä positiivinen ongelma ja toisille negatiivinen. Anyway – meillä on remontin ohessa muodostunut suureksi(?) ongelmaksi purkutöiden ohessa syntyvä jäte, etenkin puujäte. Sitä kun riittää… Tänään (taas) tuhersin pihalla useamman tunnin pätkiessä aikaisempia tuotoksia takkaan ja pesään sopivaksi. Siinä se luonnossa mukavasti moottorisaha laulaa – jos vaan suostuu käymään… :/

Iso kasa on kaatiksellekin roudattu, mutta joku raja siinäkin kai pitäisi olla. Kaatopaikkakin kun laskuttaa ihan kivasti jos puu ei ole puhdasta (ts. ilman nauloja tai maalia/lakkaa).

Meillä syntyy purhuhommissa tuota “puujätettä” ihan kiitettävästi, etenkin tuota hirsipanelia. Koko (karmeuden) kuvan saa ehkä ennen remonttia otetuista kuvista. “Puujätettä” on syntynyt niin paljon, että sukulaiset ja naapuritkin ovat käyneet omat kuormansa hakemassa takkaan tai muualle. Ja niitä kuormia ei ole yksi tai kaksi. Perjantaina taas hihkuin ilosta kun yksi iso kasa ei-pätkittyä “sekatavaraa” kelpasi pick-upin kyytiin. Pihalla taas yksi kasa vähemmän pätkittäväksi tai katsottavaksi.

Huvittavaa sinäänsä, että puuhan olisi lämpömuotona oiva säästäjä, mutta kun tuota tavaraa on niii-in paljon. Meillä on vajat ja liiterit ihan piukassa – takkapuita jo pätkittynä (äkkiä arvioiden) noin kymmeneksi vuodeksi. Päälle tulee sitten nämä kirotut purkupuut. Hyvää ja kuivaa tavaraa – no, okei – nauloja on ja pätkiä pitäisi mutta muuten kelpo tavaraa. Ei tuo sahatavara ehkä lämpöarvoilta koivulle pärjää, mutta parempi se on kuin ei mitään, kai.

Tänään pätkin hyvinkin käyttökelpoista höylättyä lautaa ja paksumpaa tavaraa, mutta ei jaksa – siis niitä nauloja irti repiä – pätkiksi vaan ja takkaan. Kyllä tuli sitten naulat erottelee ;) Ehkä vuoden/kahden päästä kaduttaa kun pitäisi pojalle majaa rakentaa tms…

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)