rakennusalalla kaivataan jämptejä miehiä

Iltalehti jatkaa remonttialan kirjoittelua heti kommentointiakin synnyttäneen “tekijät vastuuseen” -kirjoitusta seuraavana päivänä. Eilen ilmestyneessä lehdessä kirjoitetaan nyt otsikolla “Lisää jämptejä miehiä!

Ja taas voisi turvata selustan mahdollisen linkin rikkoontumisen myötä, joten oheen muutamat lainaukset kirjoituksesta:

    - Kyllä niitä on kaiken maailman “tekijöitä”, urakoitsija Alpo Suikki murahtaa.- On kesäfirmoja, jotka ovat pystyssä sen kaksi kuukautta, jonka jälkeen omistaja häipyy tai vaihtuu. Ei ole takuita, ei mitään. Ilmoitetaan netissä, otetaan viiden prosentin aloitusraha ja häivytään sen sileän tien.

    Kalmala muistaa tapauksen, jossa amatööri työmies oli asentanut 54 ovea, joista 48 piti ottaa irti ja laittaa takaisin paikoilleen. Isäntä joutui maksamaan tuplahinnan.

    Todellinen ongelma Suikin, Kalmalan ja Leinosen mielestä on, ettei rakennusalalle hakeudu riittävästi todellisia työmiehiä; kellon tuntevia, nöyriä, jämptejä, oma-aloitteisia – ja sellaisia, jotka eivät yritä liikaa neuvoa kokeneempia konkareita.

    - Yhdellekin nuorelle kaverille sanoin, että sun ei tarvitse kuin kantaa pakkia ja tikkaita mun perässä, niin opit ja pärjäät. Kolmantena päivänä poikaa ei enää näkynyt, Kalmala kertoo.

    - Minä otin työnvälityksestä yhden kokeilijan ja ihmettelin, kun se myöhästeli ja nuokkui. Ei se viinalle haissut. Kun ihan kysyin, niin oli kuulemma ollut viiteen aamulla netissä.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)