tekijät vastuuseen

Tänään ilmestyneessä iltalehdessä Remontti-Reiska jyrisee ja manaa amattitaidottomia kollegojaan. Jos ja kun nyt linkattu linkki vanhenee niin lainataan tähän muutama makupala kirjoituksesta:


    - Olen törmännyt hyvin usein siihen, että kaveri puhuu kuin ruuneperi rakentaneensa puoli Helsinkiä ja vaikka mitä. Sitten kun sille antaa piirustuksen käteen, että teepäs tuo, niin se tulee jopa väärinpäin se talo siihen tontille, Remontti-Reiskana tunnettu Jorma Piisinen lataa.

    Työntekijän tekemästä sudesta vastaa aina juridisesti ja poliittisesti työnantaja. Mutta milläs niitä korjaat, kun oikein huonoa tehdään. Virheet jäävät kalvamaan molempia osapuolia.

    - Periaatteessa ammattimies on vastuussa tekemästään sudesta, mutta vain poliittisesti. Hän voi sanoa, että okei, mä tein suden, mutta mitä sitten, sä olet työnantaja ja vastaat siitä, Piisinen kuvailee.

    Remontti-Reiska suosittelee kyselemään työmiehen edellisiltä työnantajilta, kuinka ammattitaitoisesta tekijästä on kyse. Pimeänä työmiestä ei kannata palkata.

    - Silloin ei voi perätä vastuuta keneltäkään, koska ei ole ketään ollut töissä.

    Hän harmittelee, että nykyisin ammattiliitto tulee välittömästi silmille, jos yksittäistä ammattimiestä yrittää saada virheistä vastuuseen.

    - Jostain syystä yhteiskunta on sellainen, että suden tekijöitä ja rikollisia hyysätään. Näin se asia oikeasti on.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

4 kommenttia kirjoitukseen “tekijät vastuuseen

  1. Harri Hyvönen
    24.04.2007 klo 21:57

    Kun arvostelet rakennusmiesten ammattitaitoa, pitää osata.
    Itse olen seurannut vuosia ohjelmaasi ja havainnut monia virheitä esim. saunan seinät tehdään ensin ja sen jälkeen vasta katto.
    Voisitko huomioida meitä ammattimiehiä, joilla on 30 vuotta työkokemusta ja näkemystä.
    Arvosta kädentaitoja, koska me olemme katoava kansanperinne.
    Toivon, että otat yhteyttä ammattiasioissa
    Terveisin Harri
    050 – 554 5772

  2. 25.04.2007 klo 11:49

    Kiitos kommenteistasi Harri.

    Tarkennetaan nyt kuitenkin vielä Harrille ja muille, että yo. kirjoitus on siis suora lainaus iltalehden kirjoituksesta (johon myös linkattu), eikä ko. ajatukset/kommentit ole minun (allekirjoittajan).

    Tämä sivusto ei ole missään tekemisissä kyseisen, paremmin Remontti-Reiskana, tunnetun TV-remontoijan kanssa.

    Ilmeisesti Harri kommentoi tässä juuri Remontti-Reiska aka Jorma Piisisen kommentteja rakennusalan ammattilaisista. Itse en osaa asiaa kommentoida yhtä laaja-alaisesti – kokemukseni kun ovat lähinnä vähäisiä ja meidän projekteihin liittyviä.

    Itse en ole ikinä saunaa tehnyt, mutta se on kohta edessä. Itse ajattelin kyllä tehdä seinät ensin ja vasta sitten katon, kuten Harrikin totesi. Itseasiassa se on vähän pakkokin tehdä tuossa järjestyksessä (ainakin meidän projektissa). Toisin päin tehtynä se olisi liki hulluutta.

  3. Harri
    25.04.2007 klo 16:49

    Palaute piti mennä itse Remonttireiskalle eli Piisiselle. Anteeksi.

  4. 19.09.2007 klo 08:57

    Piti nyt nostaa tämä taas “esille”. Harrihan aikanaan kommentoi itse Remonttireiskan tapaa tehdä saunaan katto ennen seiniä.

    Jokunen päivä sitten kirjoittelin opetusvideoista, joissa on työohjeita saunan tekoon. Näissä videoissa kyllä tehdään saunan katto ensin ja vasta sitten seinät.

    Itse en tiedä mikä on oikein tai väärin – tai kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Kai tässä on sitten useampiakin tapoja tehdä asiat oikein.

    Meidän hirsitalossa kuitenkin on vain yksi ja oikea tapa. Ensin tehdään seinät ja sitten vasta katto.

Kommentointi suljettu.