mennäänkö yli budjetin?

Raha on ihmeellinen asia – se tuntuu kiinnostavan kaikkia? Ja budjetointi vielä ihmeellisempää. Vaikka sitä kuinka arvioi rakennusprojektia yläkanttiin, niin silti budjetti ei tunnu riittävän viimeisillä metreillä… Nooh, tuleehan noita positiivisiakin yllätyksiä – kuten maaperätutkimus (sisältyi myös vanhan talon vaaitus ja mittaus), johon oltiin budjetoitu peräti 750 ja meni “vain” 700. Heh.


Jees, eli meidän projektissa budjetti näyttää tällä hetkellä (arvio joo) ylitystä peräti 8167 euroa. Yllättävä pompsahdus noinkin paljon yli arvion johtuu harkinnan alla olevasta WehoPuts -pienpuhdistamosta, josko me otetaankin se budjetoidun suodatinkentän sijasta. Lisäksi niinkin oleelliset kuin “räystäskourut ja syöksytorvet” sekä “lumiesteet” on jäänyt budjetoimatta (ollaan näköjään merkitty ne alunperin talopakettiin kuuluvaksi, vaan ei kuulu).

Täytyy nyt vielä uskoa, että ollaan tosiaan budjetti laadittu muilta osin vahvasti etupainotteiseksi ja lopussa kiitos seisoo rahojen kera. Saas nähdä kuinka käy sillä [apua] eihän noita sisäseinän muurauksiakaan ole mihinkään (ei edes materiaalina) budjetoitu, klup!

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)