talousvesi

Lisää kulmakerrointa “täysremonttiin”. Tiistaina tuli tieto, että talon vesi on talousvedeksi käyttö- tai juomakelvotonta. Lausunto oli sen verran pitkä ja kryptinen, että en jaksa nyt sitä tähän kirjoittaa (ehkä myöhemmin), mutta tarkistussoitto labraan vahvisti asian. Sille pitää tehdä jotain ja jättää juominen nyt kokonaan.

No, ongelma ei juuri nyt iso – eihän me siellä asuta ja vettä välttämättä juomiseen tarvita. Hidastaa kuitenkin taloon asettumista.

Ikävä takaisku, josta ei nauti kukaan – ei edes myyjä. Kuluttajatoimisto sanoo asiasta seuraavaa:

    “Lähtökohta on, että asunnoksi myydyn kiinteistön kaivoveden pitäisi olla talousvedeksi kelpaavaa. Ellei ole, myyjä on yleensä velvollinen korvauksiin, korvauksen suuruus riippuu välttämättömien kulujen määrästä. Onko kaivo puhdistettavissa, pitääkö tehdä uusi kaivo vai onko ainoa mahdollisuus liittyä kunnan vesijohtoverkkoon?”

Nyt on kaksi vaihtoehtoa: Korjata nykyinen tai liittyä kunnan vesiverkkoon. Alustavien tiedustelujen mukaan liittyminen kunnan veteen lienee helpostikin se helpompi/edullisempi vaihtoehto. Tämä tällä erää – palaamme asiaan.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)