kattoikkunan vaihto

Tulipa repäistyä. Muuttomme aikaan, edellisen omistajan toimesta, taloon hankittiin uudet Velux -kattoikkunat. Ne jäi silloin vaihtamatta. Nyt tempaisin – pitäähän yläkertaan nätit uudet ikkunat saada ennen muuttoa ;)

Toinen ikkuna tuli vaihdettua sopivasti kattoremontin yhteydessä – ne kun rikkoivat silloin ikkunamme. Toinen ikkunanvaihto jäi nyt minun kontolle – jäipä varastoon sitten vielä yksi hyvä uusi Velux-ikkuna tuleville omistajille.

Ilma ulkona oli niin kaunis, että uskalsin poistaa ikkunan katolta. Kun taivaalle katsoo, niin pilvetön taivas antaa useamman tunnin työaikaa remonttireiskalle. Ei siis pelkoa vesisateesta. Vaihto onnistui yllättävän vaivattomasti. Ikkunan poisto ja paikoilleen asettaminen olivat haasteellisimpia. Se kun painaa aika paljon ja väli johon väsyvillä käsillä ruutua sovittaa on aikas jämpti.


180_8022_r1.jpg
näkymä ulos ennen vaihtoa

180_8023_r1.jpg
näkymä ulos vaihdon jälkeen

Niin siis, eihän ikkunassa muuten mitään vikaa ollut, mutta ns. “tyhjiö” keräsi kosteutta ja näkymä kärsi. Mistään vesivauriosta tai vuodosta ei siis ollut kysymys!

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 2 krt)