lauantai 10.7.2004 – 1. ruisrock-päivä

Tänään sunnuntaina on varmasti rauhallisempi remppapäivä kuin eilen lauantaina, ensimmäisenä rokkipäivänä:

  03:57 Aargh ja auts! Heräsin kun potkaisin polveni vahingossa seinään, kiipesin yläkertaan remontin keskelle ja vessaan.

  04:03 Ihmettelin vessasta tullessani mitä serverilläni tapahtuu (levy tekee työtä enemmän kuin taksikuski tähän aikaan yöstä). Yölliset ajastetut rutiiniajotkin menee vasta viiden jälkeen.


  07:10 herään taas ja katson kelloa, ties monettako kertaa tämän aamun aikana. Pohdin ja kuulostelen mahdollista sadetta ulkona. Ruisrockkiin meneminen riippuu siitä. Eilen oli hyvä remppapäivä ja siinä sivussa tuli otettua muutama olut ja Paten tarjoama paukku. Jostain syystä uni ei enää maistu jos edellisenä iltana olen muutaman maistanut. Ai niin – unohdin mainita, Pate oli eilen apuna listahommissa, saatiin sentään enemmän aikaiseksi kuin yksin olisin saanut.

  08:57 Herään viimeisen kerran, nousen ylös samalla kun Minttu huutaa: “Great, sataa ja kovin. On niillä kanssa tuuria”, tarkoittaen Ruisrockin järjestäjiä ja osallistujia.

  09:00 Suoraan aamupalalle – parit paahtoleivät ja tuoremehut nokkaan.

  09:32 Arkiaamuja verkkaisempien aamutoimien jälkeen remppavehkeet niskaan ja jiirisahan ääreen…

  09:46 Näpyttelen vastauksen Karilaisen tekstariin lomarahoista ja toivottelen hyvät lomat SMS-tyyliin, hymiöllä tietenkin.

  10:00 Katson lieden kelloa – ajoissa ollaan liikkeellä. Hyvä! Ulkona ei oikeastaan enää sada, pilvistä on ja maa on märkä. Rokkiin piti tänään suunnistaa, mutta ei taida ruisrockkaajaa minusta tänään saada. Kuravelliä rockkimaa kuitenkin olisi sateen jäljiltä ja taivaskin näyttää enemmän kuin epävarmalta, voi revetä koska vaan.

  10:19 Kirjoitan ensimmäiset rivit tästä entrystä kommarilla ja palaan eteiseen. Minttu viihtyy tietokoneen äärellä, on istunut siellä jo tovin – ilmeisesti hevostallin sivuilla taas mielenkiintoisia keskusteluja?! Yritä nyt noita hevosihmisiä ymmärtää…

  10:24 Taas tippuu, sataa! Viimeinen pisara Ruisrock 2004 haaveille, ei tule mitään, olen liian vanha tällaisella kelillä motivoimaan itseäni sateeseen kasteltavaksi. Rock olisi kyllä muuten kiinnostanut. Harmi, mutta lienee voitto remontille.

  11:20 Vessan maalattu ovi asenneltiin paikoilleen. Hommassa syntyi pieni perheriidan alku – Minttu ei malttanut tulla auttamaan nettisurffailulta, runoja kuulemma etsi (ja melkein kuulemma löysikin sellaisen). No, kaikki hyvin ja nyt tyylikäs Mintun maalaama ovi omassa tutussa paikassa!

  11:28 Puhelimessa. Paten kanssa juteltiin – ei ole Ruisrockiin lähtijöiksi, mutta selvähän tämä oli jo aikaisemmin kun tällainen keli.

  12:16 Tauko paikalla. Eteinen alkaa näyttää hyvältä. Rupeaa tämä osa remontista olemaan voiton puolella. Istun lattialle ja huokaisen, huomaan olevani janoinen. Jääkaapista löytyy onneksi kylmä, eilen Euromarketista tarjouksella ostettu, Lapin Kulta -olut. Palkitsen itseni ja sammutan janoni. Kyllä tekee gutaa… Ihailen ja samalla ihmettelen eteisen uutta ilmettä – ei tahdo uskoa, että näinkin hyvää jälkeä olen itse saanut aikaan. Aika helmi – kuten paneelin nimikin sanoo! :-)

  12:43 Tuli stoppi. Tässä kohtaa kaivattaisiin hallituksen mielipidettä – mun tuurilla vetelisin kuitenkin ikkunalistat kuvioineen väärin päin. Ei uskalla aloittaa ennenkuin asia on varmistettu. Taidan ottaa toisen oluen, ensimmäinen kun maistui sen verran hyvältä.

  13:27 Minttu soitti: “Laita perunat kiehumaan”. Ja minähän teen työtä käskettyä – perunoiden pesu (uusi juuresharja!) ja perunat liedelle.

  13:36 Hallitus saapuu kirpputorireissulta, nyt pääsee taas jatkamaan hommia kun tulee tieto miten jatketaan! ;-)

  14:16 Tuli syötyä ja maistui. Olikin jo nälkä. Perusruokaa – uusia perunoita ja lihapullia. Minttu söi vaihteeksi ahventa, joka ei kuulemma ollut ollenkaan ihmeellistä. Lihapullat maistui, vaikka Minttu onnistui polttamaan ne :)

  14:45 Ruokatauko pidetty, eikun takaisin listojen hauskaan maailmaan. Tunti aikaa, formula-aika-ajot alkavat 15:45…

  16:35 Rientääpä aika, piti aika-ajoja katsoa. Ryntään TV:n ääreen ja avaan ruudun. Räikkönen päätti juuri nopeinpansa ja otti kärkipaikan… Viisi kuskia jäljellä, jännitettävää riittää siis vielä.

  17:00 Formuloiden aika-ajot ja lehdistötilaisuus ohi. Jee-jee, Kimi otti paalun ja toi ainakin meikäläiselle mielenkiinnon formuloihin takaisin. Huomenna täytyy katsoa – ainakin lähtö.

  17:19 Äh, tarttis kai taas jatkaa – juutuin nimittäin töllöttimen äärreen!

  18:36 Kymmityttö Nette kävi kylässä ja lähti hetki sitten – jäätelöt syötiin ja kanit ruokittiin… Ulkona paistaa aurinko – rokki olisi nyt cool, harmi että aamulla satoi – myöhäistä se nyt on, pyh!

  19:08 Tauko, hiki tuli – taas. Kylmä olut kaapista ja istumaan. Viimeisiä listoja vedetään. Tänään pääsee ehkä jo siivoamaan eteistä ja ihastelemaan kätten jälkiä! 8-)

  19:09 Naapurin tenavat pyörii ovenpielessä – välillä nuo lapset osaa olla rasittavia. Yritän olla noteeraamatta ja jatkaa rojektia – ei voi mitään!

  19:15 Ulkona ilma sellainen, että nyt kyllä vähän harmittaa – nimittäin Ruisrock! Olisihan se kiva ollut käydä kääntymässä. Täytyy toivoa, että rupeisi taas pian satamaan. Huuhtoutuisi samalla masentunut mieli ja ajatus “että miksi ei lähdetty”. Uskottelen itselleni – kuravelliä siellä kaikki on, ei olisi kivaa!

  19:41 Avataan toinen olut (tai illan toinen). Laskelmien mukaan enää neljä listaa puuttuu – nekin pieniä näpertelypaloja. Kohta pääsee siivoamaan. Ulkona ei sada vieläkään, plääh. Taitaa rokkiväki päästä katselemaan illan pääesiintyjät sateenvarjot suljettuna. Hienoa – heille! Kohta alkaa Hattrickin sarjamatsit, korjaan – tunnin päästä. Tänään olisi ns. pakkovoitto. Vastustaja ei etukäteen näyttänyt ihmeelliseltä, panostaa vastahyökkäyksiin. Tarkoituksenani on eliminoida vastustajan ajatukset vahvalla keskikentän pelillä – lähden peliin 3-5-2 ryhmityksellä, jossa vielä laidat tukevat keskustaa. Noilla metkuilla pitäisi voitto irrota.

  20:03 Yritin käydä potkimassa Minttuun vauhtia. Ovi odottaisi maalausta, mutta Minttu viihtyy näköjään paremmin tietokoneen ääressä. Sama se, mä jatkan listojen parissa (vielä hetken).

  20:20 Minttu valui alakertaan ovea maalaamaan. Mä kiroilen huolimattomuuttani. Olen mennyt laittamaan kapeampaan oveen leveämpään oveen varatun listan. Viimeisen oven yläreunaan täytyy nyt sitten laittaa listaan jatkopala – pöh!

  20:54 Maalarimestarimme innostui – nyt siirryttiin pensselin kanssa takaisin eteiseen. Maalataan oviaukot, joihin jää pala historiaa. Ennen panelia pinnassa ollut lasikuitutapetti jätetään ovensuihin pintaan näkösälle, kai se siihen sopii?!

  20:56 Otanpa pakollisen lauantai-paukun. Ehkei sentään, mutta sen olen nyt kyllä ansainnut. Tänään on ollut vielä parempi remppapäivä kuin eilen, jos se nyt enää oli eilisen jälkeen mahdollista. Vaihteeksi taas on hyvä olo, ehkä tämä remontti ei olekaan “ikuisuusprojekti”?!

  21:08 Jes! Viimeinenkin lista paikoillaan – nyt naatitaan… :-) Minttu maalaa ovenpieliä ja mä kurkkaan miten Hattrickissä mun Vätin Voima -joukkue pärjää. Tasaista toistaiseksi: Pelattu seitsemän minuuttia ja 0-0. Pauhus, katsojia vain 4606 – höh, juuri rakensin isomman stadionin jotta rahaa tulisi (katsojia mahtuisi muistaakseni yli 17 tuhatta)!

  21:13 Mitä hittoa, vastustaja pelaa Hattrickissä käsittämättömällä 3-6-1 kokoonpanolla. Tämä on helppo peli, ei ne voi voittaa! “Vastustaja kärsi selkeästi sekaannuksesta joukkueen kokoonpanon suhteen“. Näköjään Paten Purku ja Kone on siirtynyt 1-0 johtoon 12 peliminuutilla…

  21:27 Minttu äkkäsi yht’äkkiä ja ryntäsi katsomaan jotain paratiisisaari, -hotelli tms. Lienee joku realityjuttu tms. Mä valmistelin (teippasin ja suojasin lattian) sutimestarille seuraavaa maalauskohdetta – eteisen ja olohuoneen välisen oven karmit ja ovenpielet. Väri vaihtuu vielä tänään. Auts, kohta tulee 12 tuntia remppaa täyteen, tältä päivältä! Kas, Paten Purku ja Kone siirtynyt 2-0 johtoon. Niillä menee lujaa… Panden Pandiititkin johtaa jo kahdella maalilla, mutta miksi mä en?

  21:42 Ääk – aloin siivota eteistä, mutta äkkäsin, että kaksi listaa sahamatta. Toinen ehkä sellainen, mitä ei ehkä järkevää edes “asentaa”. Katsotaan mitä hallitus asiasta sanoo?!?

  22:13 No niin, kaikki listat yms. sahattu, mitattu ja asennettu. Vaikka luulisi, että valmista on niin vielä riittää listojen päiden, sahausjälkien yms. maalausta/paikkausta. Otan toisen paukun. Minttu ei ota, tai kuten sanoi, ei välitä!

  22:15 Kädet on ihan maalissa, vaikka maalannut en olekaan. Ei kuulemma mahdu kahta saman sudin varteen. No, toimii se näinkin: Minttu maalaa, mä tuen ja samalla kyttään pelejä Hattrickissä. Edelleen 0-0. Pettymys, vaikka hallitsin ensimmäistä puoliaikaa 68 prosentilla. Patella on tiukkaa myös, 3-2 johdossa.

  22:31 Asiaa, tämä päivä pukassa – siis remontin suhteen. Maalattu on ja listojakin laitettu. Tarina jatkuu huomenna. Hyvä päivä – fiilistä lisää se, että Vätin Voiman Jarkko Kohijoki on tehnyt maalin ja siirtänyt mun joukkueen johtoon… 1-0! Taidan tehdä muutaman leivän, lounaasta/päivällisestä onkin jo aikaa!

  22:51 Nam, iltapala syöty. Maistui – pari kolme leipää tuoremehulla ja hyvillä lisukkeilla. Päivä oli hyvä, vaikka rokkia ei tänä vuonna koettukaan – eteinen lähes valmis, listoja laitettiin, maalattiin jne. Bonuksena vielä Räikkösen paalu (ajo, joka jäi näkemättä remonttihuumassa) ja Vätin Voiman 2-0 voitto. Paten Purku ja Konekin otti niukan 3-2 voiton. Tästä on hyvä suunnistaa alakertaan saunaan ja pesulle. Huomenna on uusi (remontti)päivä!

  22:56 Ennen saunaa, avaan (sauna)oluen ja nautin tovin eteisen uudesta ilmeestä.

  23:00 Istuin ulko-oven portailla olut kädessä. Rokki, siis Ruisrock, kuuluu tänne asti. Ehkä siitä voi sitten nauttia näinkin. Sellainen Ruisrock siis meikäläisellä tänä vuonna – remontoiden, maalaten ja omilla portailla istuen ja kuunnellen mitä-lie-radiokanavaa!

  23:11 Eiköhän tämä ollut tänään tässä – suuntaan saunaan. Minttu innostui Linkin Parkin Numb (Piano) tulkinnasta ja jäi harjoittelemaan sitä pianolla. Naapurit varmasti tykkää! :)

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)