Foorumi

.
Foorumissa ei vaadita rekisteröitymistä tai nimellä kirjoittamista. Kuka tahansa voi kirjoittaa viestejä nimettömänä, ns. Guest -käyttäjänä. Foorumille rekisteröityminen ei ole toistaiseksi mahdollista [ehkä myöhemmin].

Guest  

Welcome Guest, please login or register.

Pages: [1]
 ReplyNotify RSS feed   
Topic: Jazzin näppäimistö osin pimeä + muuta
Guest
Jazzin näppäimistö osin pimeä + muuta
on: 24.02.2019 16:23

Elikkäs, 2007 asennettu ja käyttöönotettu Wehoputs jossa Jazz hoitamassa ohjausta, tuli jälleen tyhjennyshälytys ja menin resetoimaan niin kas kas, 1-näppäimestä ei tapahtunutkaan mitään. Hetken kun tutkiskelin niin 1,4 ja 7 ovat toimimattomia, liekö yksi johdin jostain poikki kun koko rivi pimeä? Liittimet kävin läpi, mutta eipä auttanut, näppäimistön lattakaapeli näytti vähän kärsineeltä ja jos olisi ollut kolvi käytössä olisin kyllä käynyt juotoksetkin piirilevyltä läpi osittain, näytti aika, hmm, jänniltä osa.


Ei tuo nyt muuten haittaa mutta hälytyksen resetoimiseksi joutuu resetoimaan koko ohjauksen, hemmetti. No toki seuraavaksi pitää ruveta tutkimaan miksi ylipäätään hälyyttää, tuossa äsken tuli patteri mitattua kun oli se Jazz käsissä, 3.2V näytti eli ei taida olla patterista kiinni.


Osaakos muuten joku kertoa, että miksi tuo meidän puhdistamon merkkivalo ei tee muuta kuin palaa vaan, siis jos vain on sähköt niin aina se palaa, ei vilku tai sammu hälytyksistä niin kuin vissiin kait pitäisi?


Tomi
Administrator
Posts: 40
Re: Jazzin näppäimistö osin pimeä + muuta
on: 25.02.2019 10:53

Quote from on 24.02.2019 16:23

Osaakos muuten joku kertoa, että miksi tuo meidän puhdistamon merkkivalo ei tee muuta kuin palaa vaan, siis jos vain on sähköt niin aina se palaa, ei vilku tai sammu hälytyksistä niin kuin vissiin kait pitäisi?


Meillä taas puhdistamon merkkivalo ei pala ollenkaan, missään tilanteessa. Lamput stekattu ja ehjiä eikä laitteessa hälytyksiä yms. Toiminut näin jo pidempään.

:(


Guest
Re: Jazzin näppäimistö osin pimeä + muuta
on: 27.02.2019 13:56

Jaahans, elektroniikkasetä sai Jazzin korjattua, näppäimistön osalta siis, näppiksen lattakaapeli oli hieroutunut sen verran, että oli yksi johdin poikki. Tippa hopeamaalia ja taas toimii.


Samalla tarkistettiin tuo paristo, jännitteen perusteella ei syytä vaihtaa (uuden veroinen).


Ja kas kummaa heppaa ja hummaa, nyt vilkuttaa valoakin kun on häly päällä, valohoito työpöydälle teki siis jotain sillekin ongelmalle.


Nyt selvittämään miksi antaa tuota Tyhjennyshälytystä usein.


Tomi
Administrator
Posts: 40
Re: Jazzin näppäimistö osin pimeä + muuta
on: 28.02.2019 20:09

Hienoa. Meillä ollut "majakkavalo" pimeänä jo toista vuotta… Vikaa en ole löytänyt -täytyy ihmetellä olisiko meillä jotain vastaavaa vikaa…


Guest
Re: Jazzin näppäimistö osin pimeä + muuta
on: 01.03.2019 06:44

Pitäisi tutkia mikä lähtö ohjaa tuota majakkavaloa, tuossa meidän Jazzissa näyttää olevan lähdöt 3 ja 5 aktiivisena kun on sähköt päällä, joskin oli prosessi käynnissä eli toinen lie siis kompura mutta toinen täytyy olla tuo valo.


Nuo lähtöjen releet mitattiin kun tuo Jazz oli muttereina pöydällä, virrattomana kaikki oli auki kuten kuuluukin eli eivät siinä mielessä jumita, mutta tuo 3 lähdön releen kärkien välillä oli vetäneenä n. 70Ohm vastusta eli jotain häikkää siinä on, elektroniikkasetä mietiskeli voisiko olla, että kun releellä on kuormaa niin ei irroita ja silloin ei valokaan vilkkuisi. Vähän kaukaa haettua, mutta mietittiin, että jos tuo hälytyksistä vilkkuminen loppuu taas niin sitten otetaan toi purkki uudelleen pöydälle ja vaihdetaan se rele kokeeksi. Toki ensin pitää varmistaa, että tuo 3 lähtö tosiaan ohjaa sitä valoa.


Sieltä valikoista muuten löytyis ihan lähtöjen testaus, releet sai naksuteltua läpi pl nuo 3 ja 5 mitkä oli aktiivisena itsepintaisesti koko ajan.


Jotenkin oletin, että jos valikosta keskeyttää prosessin niin kompuran ohjauskin putoaisi pois mutta eipä pudonnut.


Siitäkin keskusteltiin, että jos tuosta saisi tuon ohjelman ulos niin voisi apionoida toiminnan ja vaihtaa johonkin toimivampaan logiikkaan, esim Siemensin Logoon tjsp. Ei tuo nyt niin rakettitiedettä voi kyllä olla tuollaisen laitoksen ohjaus.


Pages: [1]
 ReplyNotify RSS feed   
WP Forum Server by ForumPress | LucidCrew
Version: 1.7.5 ; Page loaded in: 0.012 seconds.

Remonttireiskan ylläpito ei vastaa foorumin tietojen oikeellisuudesta eikä tietojen käytön aiheuttamista välittömistä tai välillisistä vahingoista. Kirjoitusten kopiointi muualle julkaistavaksi on kielletty.
.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 58 krt)