Foorumi

.
Foorumissa ei vaadita rekisteröitymistä tai nimellä kirjoittamista. Kuka tahansa voi kirjoittaa viestejä nimettömänä, ns. Guest -käyttäjänä. Foorumille rekisteröityminen ei ole toistaiseksi mahdollista [ehkä myöhemmin].

Guest  

Welcome Guest, please login or register.

Pages: [1]
 ReplyNotify RSS feed   
Topic: Kokemukset Osmon vahan päälle maalaamisesta?
Guest
Kokemukset Osmon vahan päälle maalaamisesta?
on: 10.03.2023 08:46

Hei,


Googlen mukaan taidat olla ainoa ihminen maailmassa, joka on maalannut Osmo-vahatun lattian päälle maahantuojan ohjeiden mukaan.


Meillä olisi vastaava projekti edessä, niin kiinnostaisi tietää kokemuksia. Tarttuiko pohjamaali hyvin joka paikkaan? Tuliko kestävä lopputulos?


- Joonas


Tomi
Administrator
Posts: 56
Re: Kokemukset Osmon vahan päälle maalaamisesta?
on: 10.03.2023 09:29

Hei, meillä tosiaan Osmoa oli pohjalla joka hiottiin pääpiirteittäin pois. Ei sitä hirveästi tainut ollakaan jäljellä kun lattia kovin kulunut.


http://remonttireiska.tomstown.poweredbyclear.com/2018/08/08/puulattian-hiominen/


Hionnan jälkeen lattian pesu (polyt ja roskat pois) ja pohjamaali:


http://remonttireiska.tomstown.poweredbyclear.com/2018/08/09/otex-tartuntapohjamaali/


Ja pohjamaalin päälle sitten sävytetty pintamaali, meillä betoluxia. Kuinka usein pohja- tai pintamaalia niin riippuu sitten maalista/sävystä ja maalivalmistajan suosituksista. Yksi kerros tuskin riittää.


Me maalasimme syksyllä, elokuussa, niin oli ehkä huono ajankohta ilmankosteuden takia. Ilmankosteus aiheutti kuivumisen kanssa ongelmia tehden lopputuloksesta epätasaista vaikka panostimme tuuletukseen. Ja asunnossa yöpyminen/asuminen meidän maalivalintojen kanssa ei ollut mahdollista lattian työstämisen aikana.


Sivulla http://remonttireiska.tomstown.poweredbyclear.com/2018/08/14/uusi-maalipinta-vs-vanha-vahapinta/ näkyy kuvaan ennen ja jälkeen.


Kaikenmoiset kirjoittelut blogissamme aiheesta löytyy ehkä parhaiten aiheella:

http://remonttireiska.tomstown.poweredbyclear.com/aiheet/hirsitalo/laajennus/olohuoneen-laajennus/, kahlaapa ne läpi niin saat ehkä kuvaa ja kokemuksia, olemme yrittäneet kertoa vaiheiden haasteet ja onnistumiset.


Ja siis kysymyseen vastaus, hyvä ja kestävä lopputulos tuli. Missään kohtaa lattiaa ei olla havaittu ongelmia.


Guest
Re: Kokemukset Osmon vahan päälle maalaamisesta?
on: 10.03.2023 11:07

Kiitos vastauksesta, ja kiva kuulla että lopputulos on kestänyt.


Meillä on erona ainakin se, että puuvahan sijasta lattiassa on (vielä ihan reippaasti) öljyvahaa, mutta maahantuojan infossa arveli että mahdolliset ongelmat päällemaalaamisessa lienevät samankaltaisia puu- ja öljyvahalla. Välttämättä ihan kaikkea ei pystytä hiomaan pois, kun laudoissa on paikoitellen melko syviä naarmuja/lommoja ja hiomavaraa ei ennen ponttia ole enää rajattomasti…


Lisäksi varsinaiseksi lattiamaaliksi olisi tarkoitus tulla vesiohenteinen maali, mutta eikös Otexin päälle voi moisenkin maalata.


Mutta ei kai se auta kuin testata ja jos menee pieleen, niin uusia koko lattia. Toiveissa vain olisi pärjätä ainakin yksi kierros vielä tällä 30-vuotiaalla laudalla.


- Joonas


Pages: [1]
 ReplyNotify RSS feed   
WP Forum Server by ForumPress | LucidCrew
Version: 1.7.5 ; Page loaded in: 0.009 seconds.

Remonttireiskan ylläpito ei vastaa foorumin tietojen oikeellisuudesta eikä tietojen käytön aiheuttamista välittömistä tai välillisistä vahingoista. Kirjoitusten kopiointi muualle julkaistavaksi on kielletty.
.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 85 krt)