Arkisto asiasanalle ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu kasvattaa suosiotaan

ilpo_talvi_2018

Kirjoittelin jo reilu kymmenen vuotta sitten ilma-vesilämpöpumpuista oivana lämmitysvaihtoehtona omakotiasujille. Etenkin öljylämmitysremontin ollessa edessä pohtisin kerran jos toisenkin ilma-vesilämpöpumppua vakavasti otettavana vaihtehtona. Tavalliset taatelintallaajatkin ovat huomanneet laitteen potentiaalin jos on uskomista Ilta-Sanomien uutista otsikolla “Marko odottaa innolla talven sähkölaskuja”.

Lämpöpumpun kuoletus vie 50 vuotta!

Kauppalehti nostaa taas näyttävällä otsikolla lämpöpumput puheenaiheeksi: Lämpöpumppuun pettynyt: “Kuoletus vie 50 vuotta” Olen laskenut kulutusmittarien perusteella, että tätä menoa laite on maksanut itsensä takaisin 50 vuoden kuluttua. Edellinen tokaisu on ko. kirjoituksesta, jossa kuluttaja valittaa omakotitaloon hankkimansa  vesi-ilmalämpöpumpun tehottomuutta.

ilma-vesi-lämpöpumppu

Kirjoittelin joskus lopputalvesta ilma-vesi-lämpöpumpuista ja vasta nyt “näen” ensimmäistä kertaa, että jollain on sellainen oikeasti käytössä (tai tulee käyttöön): Rakenteilla oma koti -blogin Heidi ja Jani kun näköjään on ottanut moisen aparaatin päälämmönlähteeksi. Onnittelut siitä heille! Sanyon esitettä lukiessa tulee…