ilma-vesi-lämpöpumppu

Kirjoittelin joskus lopputalvesta ilma-vesi-lämpöpumpuista ja vasta nyt “näen” ensimmäistä kertaa, että jollain on sellainen oikeasti käytössä (tai tulee käyttöön): Rakenteilla oma koti -blogin Heidi ja Jani kun näköjään on ottanut moisen aparaatin päälämmönlähteeksi. Onnittelut siitä heille!

Sanyon esitettä lukiessa tulee olo, että näissä(kin) vehkeissä tekniikka (=hyötysuhteet yms) on kehittynyt huimasti viimeisen 6kk (vuoden) aikana. Tosin hinnat noissa suhteellisen yksinkeraisissa laitteissa vielä aika korkealla (ts. katteet kohillaan) – taitaa hinta pyöriä moisissa aparaateissa merkistä ja tehosta riippuen 7000 – 12 000 euron välillä. Ihmetellä pitää, että mikä noissa maksaa? Hintahan se on tekijä, joka jarruttaa näiden yleistymistä.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “ilma-vesi-lämpöpumppu

Kommentointi suljettu.