28. Wehoputs lietetyhjennys

Saimme alkuvuodesta kuitukankaasta tehtyjä lietepusseja testiin, kuten ehkä jotkut ahkerimmat Wehoputs -sivujemme lukijat muistavat. No, kesäkuussa laitoimme ensimmäisen kuitukankaan testiin ja nyt viikonloppuna oli sitten tyhjennyksen aika. Eli edellisestä tyhjennyksestä ehti vierähtää neljä kuukautta, kaksi viikkoa ja yksi päivä.

Pussi oli aivan täynnä – ja ilmeisesti juuri ennen tyhjennystä oli pumpattu vielä viimeiset liejut säkkiin kuten kuvasta (yllä) näkee.

Tämä nyt testattu kuitukankaasta tehty pussihan ei maadu, joten pussi piti tyhjentää ja itse pussi laittaa sekajätteisiin. Pussi muuten hajosi tyhjentäessä, joten siltä osin ainakin todettava, ettei pussia ei voi kertaa enempää käyttää – eikä näin varmasti ole ajateltukaan.

Tyhjennyksen jälkeen laitoin toisen kuitukankaisen “testipussin” käyttöön – seuraavassa tyhjennyksessä nähdään miten sen kanssa mennyt.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

5 kommenttia kirjoitukseen “28. Wehoputs lietetyhjennys

 1. Veranta
  20.11.2018 klo 18:21

  K-raudasta suodatinkangasta, josta leikkaat 120cmx60cm paloja ja ompelet säkit. Ei maksa paljoa, eikä tarvi verkkopussia. Tyhjätessä mattopuukolla säkki halki ja säkki roskiin tai polttaa kun on kuivunut. Näin on menty jo vuosikausia, toimii.

  • Veranta
   20.11.2018 klo 18:22

   Korjaus edelliseen, 240cmx60cm on oikea koko.

   • Tomi
    22.11.2018 klo 08:46

    Ok, kiitos vinkistä.

    Täytyypi testata jossain kohdassa. Suodatinkangastakin löytyy muutaman rullan verran, joten ehkä siitä voisi siivun tähän uhrata. :)

    Btw, miten hyvin suodatinkangas läpäisee nestettä? Täyttyykö kovin nopeasti pussi?

    • Veranta
     26.11.2018 klo 21:00

     Tuskin läpäisee yhtä hyvin kuin alkuperäinen, mutta ei ole silti ongelma. Tyhjennysväliin ei vaikuta ja jätös on tyhjätessä yhtä kiinteää. Edellyttäen että ei ole just purkanut sakkaa säkkiin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 04.12.2024.