Asuntosijoittaja: varaudu kiristyvään rahoitusympäristöön

Hypon toimitusjohtaja maalailee pari päivää vanhassa kirjoituksessa aika pessimististä näkemystä asuntosijoittamisesta tulevaisuudessa.

Yksikään pankki ei syö omaa pääomaansa, jotta Sinä asuntosijoittajana pääsisit edelleen kaksinumeroisiin oman pääoman tuottotasoihin raskaasti vivuttamalla. Se aika on ohi.

Pankit, jotka rahoittavat merkittävässä määrin asuntosijoittamista, joutuvat kovempien pääomavaatimusten kohteeksi ja joutuvat maksamaan rahastaan korkeampaa hintaa. Sinä maksat tämän hinnan oman lainasi marginaalissa ja muissa ehdoissa.

Lainaan tähän pätkän näkemyksestä:

Kamppailet suuria vastaan ehtyvien voimavarojen maailmassa – jotta pärjäät, toimintasi pitäisi olla ammattimaista ja kokoaikaista.

Pitkäaikaisten asuntosalkkujen myynti on tämän päivän uusin kasvava trendi – osa ammattilaisista on jo siirtymässä sivuun ja eläkkeelle hyvän sään aikana.

Harkitse vielä kerran asuntosijoittajaksi ryhtymistä! Velattoman oman kodin rinnalla sopivasti hajautettu suomalaisten pörssiyritysten salkku on varteenotettava vaihtoehto. Tarvitsemme talouskasvua, emme asuntokuplaa.

Lue lisää Hypon sivuilta.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)