Pesty ja kuivattu

Meidän hyvin palvellut Elektrolux -pesukone sanoi sopimuksen irti viime viikolla. Tilalle tuli AEG Wash & Dry -kone uudella Heatpump -teknologialla. Perinteisen pesun lisäksi pesukoneessa on kuivaus. Ja ensimmäisten kokemusten mukaan myös hyvin toimiva sellainen. Ja mainostavat vehjettä myös energiaystävälliseksi:

Lämpöpumpputekniikalla saavutetaan täysin uusi ja vallankumouksellinen energiankulutuksen taso. Energiatehokkuus on parhaimmillaan jopa 50 % parempi verrattuna A- energialuokan kuivausrumpuun. Itse asiassa lämpöpumpputekniikalla varustettu kuivausrumpu vie vähemmän energiaa kuin narukuivaus sisällä!

AEG HEATPUMP TECHNOLOGY

Pesukone on sen verran isompi kuin “tavallinen”, ettei se kunnolla mahtunut vanhaan koloon. Asennus vaati siis aavistuksen enemmän duunia ja työtason säätöä.

Kuvassa yllä tuloveden liitin, jossa vuototunnistin.

Saatiin se lopulta mahtumaan sinne. Tosin kesällä mennee koko työtaso vaihtoon – aikansa kutakin ja tällä erää aika tarkkaan kymmenen vuotta tuo taso ehti palvella.

Ominaisuudet:

 • Pesee 9 kg. Pesu + kuivaus 6 kg
 • Kuivausrumpu lämpöpumpputekniikalla: Lämpöpumpputekniikalla saavutetaan täysin uusi ja vallankumouksellinen energiankulutuksen taso. Energiatehokkuus on parhaimmillaan jopa 50 % parempi verrattuna A- energialuokan kuivausrumpuun. Itse asiassa lämpöpumpputekniikalla varustettu kuivausrumpu vie vähemmän energiaa kuin narukuivaus sisällä! Tehokkaan lämpöeristyksen ja suljettujen kiertojen (ilma ja kylmäaine) ansiosta lämpöhävikki on pienempi, jolloin huoneilmaan pääsee huomattavasti vähemmän kosteaa ja kuumaa ilmaa. Ei kuluta vettä kuivausvaiheessa, kuten perinteinen kuivaava pesukone tekee.
 • OptiSense: Muokkaa koko pesuohjelman automaattisesti sopivaksi jokaiselle pyykkierälle, estää vaatteiden ylipesemisen ja varmistaa aina A-pesutuloksen. OptiSense perustuu pyykinpesutekniikan viimeisimpiin innovaatioihin. Pesuvaiheen alussa analysoidaan ensin tarkkojen mittausten avulla pyykin määrä (elektroninen vesitason tunnistin ja huippumalleissa oleva veden virtauksen tunnistin mahdollistavat äärimmäisen tarkat mittaustulokset). OptiSense määrittelee tämän jälkeen sopivan pesuohjelman jokaisen vaiheen pyykin määrän ja laadun mukaan – ei tarpeetonta ylipesua, mutta aina automaattisesti erinomainen A-pesutulos. Ja aikaa säästyy!
 • Suuri 69 litran hellävarainen soft-rumpu: Käsittelee tekstiilejä hellävaraisesti pesussa ja kuivauksen aikana pyykillä on tarpeeksi liikkumatilaa, mikä vähentää ryppyjen muodostumista.
 • Kosketusnäyttö: Isolta kosketusnäytöltä voit säätää helposti esim. valitun pesuohjelman lämpötilan ja linkouskierrokset sekä seurata jäljellä olevaa pesuaikaa.
 • Woolmark Blue (Gold) -sertifikaatti kertoo, että käsinpestäväksi merkitty villa voidaan pestä tässä koneessa.
 • Ajansäästömahdollisuudet: Jos pyykki ei ole erityisen likaista, voidaan Ajansäästö-painikkeella lyhentää helposti pesuaikaa. Esimerkiksi ensimmäinen painallus lyhentää pesuvaihetta suoraan 20 minuuttia. Ja jos on todella kiire, toinen painallus lyhentää pesuohjelman kestoa entisestään.
 • Luotettava suorituskyky inverter-moottorin ansiosta: Niin hiljainen, että tuskin kuulet sitä! Uuden ääntä vaimentavan tekniikan, inverter -moottorin ja erityisen eristyksen ansiosta Silent System Plus -pesukone toimii lähes äänettömästi. Harjattomaan inverter -tekniikkaan perustuva pesukone tärisee ja kuluu vähemmän tarjoten maksimaalisen suorituskyvyn minimaalisella äänitasolla.
 • Raikasta arkalaatuisimmatkin tekstiilit höyryllä: Pesukoneen erityiset höyryohjelmat on suunniteltu tilanteisiin, jolloin vaatteet vaativat ainoastaan raikastusta eikä niiden täydellinen peseminen ole tarpeen. Höyryn avulla voit vähentää ryppyjä ja taitoksia ja poistaa hajut turvallisesti myös vaatteista, jotka vaativat kuivapesua.
 • Automaattinen tasapainon tunnistus: Kone tarkkailee elektronisesti pyykin tasaista leviämistä rummun laidoille linkouksen aikana. Linkousvaihe alkaa vaiheittain, aluksi hitailla kierroksilla. Vasta kun pyykki on jakaantunut tasaisesti rumpuun, kasvaa linkousnopeus asteittain. Mikäli linkous on epätasapainossa, kone linkoaa hitaammilla kierroksilla, kunnes osa vedestä on poistunut pyykistä, ja nostaa vasta sitten nopeutta. Tarvittaessa linkousvaihe alkaa uudestaan alusta pyykintasausnopeudella.
 • Tarkka elektroninen vesitason tunnistus: AEG -pesukoneen ainutlaatuinen elektroninen vesitason tunnistus mahdollistaa erittäin täsmällisen tiedon vesitasosta joka hetki. Näin vedenkulutus räätälöidään automaattisesti pesuohjelman ja pyykin määrän mukaan. Jos koneeseen muodostuu liikaa vaahtoa, järjestelmä korjaa tilanteen ottamalla lisää vettä. Näin AEG- pyykinpesukoneet tuottavat optimaalisen pesutuloksen vähimmäismäärällä vettä.
 • Veden virtauksen tunnistin: Tämän nerokkaan ja kätevän ominaisuuden avulla voidaan olla varmoja siitä, että koneessa on täsmälleen oikea määrä vettä. Vaikka putkiston paine vaihtelisikin, virtauksen tunnistin ottaa aina oikean määrän vettä sisään, jolloin pesu- ja huuhtelutulos ovat aina täydellisiä. Lisäksi komponentti tunnistaa, jos vettä tulee koneeseen tarpeettomasti ja vedentulo voidaan estää elektronisella venttiilillä. Voit siis olla aina varma siitä, että koneessasi on vain haluttu määrä vettä. Näin säästyy myös energiaa!
 • Ajastin: Ajastimen avulla pesuohjelman käynnistystä voidaan siirtää ja käyttää esimerkiksi edullisempaa yösähköä.
 • XXL-kokoinen täyttöaukko ja luukku: Erittäin suuri XXL-kokoinen täyttöaukko mahdollistaa myös isojen pyykkierien helpon käsittelyn, pyykinpesukone on helppo täyttää ja tyhjentää.
 • Vaahdontunnistus: Pesukone seuraa pesurummun vaahdon määrää. Jos koneeseen muodostuu liikaa vaahtoa, pesukone huuhtelee ylimääräisen vaahdon pois, minkä jälkeen pesuohjelma jatkuu normaalisti. Pesuaineen liiallinen käyttö on useimmiten syy vaahdon muodostumiseen pesun aikana.
 • Tulvasuojaus Aqua Control pohjasensorilla: Jos pesukoneen altaaseen pääsee valumaan vettä, se käynnistää vedenpoistopumpun ja tyhjentää allasta ehkäisten vesivahingon syntymistä.

Lue myös Talouselämä ja Lämpöpumppu on ihme vekotin – Nyt se mullistaa pyykinkuivauksen

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 3 krt)