Tuttu tunne: Onko ovi varmasti lukossa?

YALE DOORMAN ÄLYLUKKO

Tuttu tilanne – kysymys “Onko ovi varmasti lukossa?” pyörii päässä eikä ajatuksesta pääse eroon.

Ongelman kanssa ei enää tarvitse elää – siitä pääsee helposti eroon. Uudet älylukot hoitavat lukituksen automaattisesti puolestasi ja lukon voit aina avata kulkutunnisteella, koodilla tai älypuhelimellasi.

Älylukko arkipäivää

Asuntosi lukituksen vaihto tulee aloittaa kartoittamalla – käyttäjien tarpeet ja kohteen erityspiirteet. Tarpeista riippuen valitaan sopiva avainjärjestelmä. Pientalolle soveltuvia avainjärjestelmiä ovat mekaaniset lukot ja uuden ajan älylukot.

Tekniikan maailma testasi älylukot

Tekniikan maailma -lehti (18/2015) testasi älylukot. Mukana testissä oli myös älylukko Yale Doorman (kuvassa).

Yale Doorman haastaa perinteiset mekaanisella avaimella toimivat lukot tarjoamalla uusia joustavia käyttötapoja ja lisäksi se on turvallinen sillä esim. kadonneiden kulkutunnisteiden poisto käytöstä voidaan tehdä itse välittömästi. Tekniikan Maailma-lehden mukaan älylukkojen yksi merkittävin turvallisuustekijä piileekin tunnisteiden helpossa hallinnassa. Kadonnut tunniste saadaan poistettua muutamissa minuuteissa. Uusien tunnisteiden käyttöönotto sujuu perehtyneeltä käyttäjältä omatoimisesti. Myös älyjärjestelmien toimivuutta ja turvallisuutta usein epäillään. Koti- ja yrityskäyttöön tarkoitettujen älylukkojen sähköiset salaukset ovat kuitenkin jo niin hyvää luokkaa, että useimmat mekaaniset avaimet häviävät kisassa.

Älylukko helpottaa elämää

Olitpa sitten lenkkeilemässä tai muun sinulle tärkeän harrastuksen parissa, voit huoletta olla liikkeellä ilman avainta. Sisälle pääset aina omalla koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimella. Ovikoodin lisäksi kulkutunniste on kätevä koko perheelle. Sen avulla lapset, kuten myös vanhuksetkin voivat helposti avata lukitun oven. Kulkutunnisteen kadotessa aktiivisuus voidaan poistaa nopeasti.

Voit myös tilanteen vaatiessa antaa tuttavallesi tai esimerkiksi remonttimiehelle väliaikaisen koodin käyttöön, jotta pääsy asuntoon sujuu sovitusti ilman ylimääräistä vaivaa.

Katso miten älylukko helpottaa elämääsi:
YouTube Preview Image

Älylukot ovat asennettavissa niin vanhoihin kuin uusiinkin oviin. Asennuksen voit hoitaa myös itse.
YouTube Preview Image

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)