Tee Se Itse: Sadevesitynnyrin stailaus

Monen puutarhaintoilijan ikuisuuskysymys. Kuinka saada rumat sadevesitynnyrit pois rumentamasta pihaa tai osaksi kaunista puutarhaa?

Me teimme nuoremman isännän kanssa vapun vapaa-aikana pika-pikaa parille tynnyrille laudoituksen. Alla vasemmalla lähtötilanne. Ei niin nätti sininen sadevesitynnyri on ollut pitkään käytössä ja todettu toimivaksi. Oikealla sama tynnyri vuorattu vanhoista purkulaudoista tehdyllä “lautamatolla”.

Miten me sitten sen teimme?

Meillä ei ollut mitään aikomusta tehdä viimeisen päälle tyylikästä, vaan enemminkin haettiin sellaista vanhaa ajan patinoimaa ilmettä. Vanha kanalan purkulauta sopi tarkoitukseen paremmin kuin hyvin. Aika oli tehnyt tehtävän ja lauta juuri sopivan kulahtanutta.

Nuorempi isäntä teki työtä käskettyä ja itse remonttireiska osallistui projektiin vain teknisenä neuvonantajana ja sirkkelimiehenä.

20 kappaletta 95 cm pitkää lautaa – yhteipituus “lankkumatolle” noin kaksi metriä. Varastosta jotain suurinpiirtein sopivaa remmiä / hihnaa ja nitojalla niittejä säästelemättä kiinni.

Valmis lautamatto tynnyrin ympäri ja remmeillä tiukkaan kiristys. Syksyllä sitten ennen talven tuloa remmit auki ja lautamatto rullalle odottamaan seuraavaa kevättä tynnyrin kanssa. Syksyllä ollaan viisaampia tämän virityksen toimivuudesta.

Ja sitten kun vesi ja aika lahottaa lautoja riittävästi niin uusitaan sitä mukaan.

Sadevesitynnyreiksi tehdyt / myytävät tammitynnyrit sopisivat tuohon meidän tallin kulmiin myös, mutta vajaa parisataa euroa per tynnyri tuntuu turhan kovalta hinnalta. Etenkin jos ja kun tynnyreitä pitäisi hankkia neljästä viiteen kappaletta.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 24 krt)