Fortumin kotinäyttö

Fortum kauppaa (ainakin netissä) sähkönkulutuksen seurantaan tuotetta nimeltä kotinäyttö.

Fortum Kotinäytön avulla näet kotisi energiankulutuksen reaaliajassa helposti ja selkeästi. Sähkömittariin kytketty lähetin välittää langattomaan näyttöön jatkuvasti tietoa kotisi sähkönkulutuksesta niin kilowatteina kuin euroina.

Minua olisi laite kiinnostanut, mutta eihän tuo sovi meidän nykyiseen mittariin.

Kotinäyttö vaatii toimiakseen ensinnäkin uuden, etäluettavan sähkömittarin. Tunnistat sen paneelissa vilkkuvasta led-valosta. Tämän lisäksi sinulla täytyy olla pääsy sähkömittarillesi – esimerkiksi useissa kerrostaloissa mittarit ovat teknisissä tiloissa siten, että asukkaalla ei ole pääsyä sinne. Lopuksi, etäisyys mittarista ja Kotinäytöstä tulee olla alle 30m. Tässä merkittävät seinärakenteet vaikeuttavat signaalin kulkua ja se voi estyä täysin.

No, jatkamme siis oman kulutuksen seuraamista Wattsonilla ja odotellaan Fortumin älyboxia.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)