MyPool 300 uima-allassuodatin

Kvartsihiekkasuodatin – tilattu ja toimitettu. Tätä vielä pohdittiin viime viikolla. Virallinen nimi tuolle lienee MyPool 300 uima-allassuodatin.

Suodatin pitää veden kristallinkirkkaana suodattamalla epäpuhtauksia tehokkaasti. Pakettiin kuuluu säiliö, 0,2 kw:n pumppu ja 25 kg kvartsihiekkaa. Suodatuskyky 3,5 m3.

Minulle tuli pienenä yllätyksenä kuinka iso ja tehokas tuo lopulta on – ehkä vaatimattomampikin olisi meidän kylpyhuljulle riittänyt. Postinkantaja nyt kuitenkin varmasti kiitti kun sai tuon reilu 35kg kantaa meille kotiin…

Tuli onneksi sopivasti ennen juhannusta – pääsee testaamaan tehoa yöttömässä yössä!

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 2 krt)

9 kommenttia kirjoitukseen “MyPool 300 uima-allassuodatin

 1. Micelo
  29.06.2011 klo 18:52

  Sama pumppu mielessä, mistä ostitte ja mitä maksoi?

 2. 30.06.2011 klo 08:14

  Ostin http://www.kylpyhulju.net. Niiden hinnasto löytyy linkkinä etusivulta esitteeseen.

  Hankin myös meidän huljuun läpiviennin, jonka asennus vielä edessä. Käyttökokemuksia vasta yhden viikonlopun osalta suodattimesta, mutta tuntui toimivan.

 3. Juhobui
  30.06.2011 klo 22:51

  Samaa suodatinta olen harkinnut, itselläni on sama hulju juuri hankittu. Mitkä on kokemukset suodattimesta, onko hankinnan arvoinen? Kuinka usein olet vaihtanut vedet ja onko suodatin vähentänyt vaihtamistarvetta?

  Kerropa vielä mitä olet oppinyt käytöstä ja onko vinkkejä paljun sijoittamiseen?

 4. 01.07.2011 klo 16:01

  Kuten edellisessä kommentissa totesin, vielä ei kovasti kokemusta suodattimesta. Juhannus meni kivasti kyllä yhdellä vedellä vaikka kolmen päivän aikana runsaasti oli kylpijöitä ja välillä kylvyn jälkeen vesi oli liki “lonkeroa”. Hyvin puhdisti/kirkasti veden tämänkin jälkeen.

  Olen vuoden verran mennyt ilman suodatinta ja käytännöksi meille on muodostunut, että perjantaina vähän pestään huljua, sitten täytetään ja kylvetään. Lantaina yleensä toinen kerta kylpemistä samassa vedessä ja yleensä sunnuntaina tyhjennetty. Joskus sunnuntainakin vielä kylvetty.

  Tavoite nyt – etenkin kesällä kun lapset tykkää kuumalla pulahdella altaassa – että ei ihan joka viikko tarvisi allasta täyttää. Aika näyttää miten siinä onnistumme.

  Yritän kertoa lisää kokemuksista kesän edetessä ja kun olemme saaneet suodattimen asennettua ns. kiinteäksi (jolloin suodattimen otto ja poisto kiinteänä osana paljua, tällä hetkellä paluu menee reunan yli, en tykkää).

  Käytännön vinkkejä? No, ainakin suihku, tai vähintään irtolika jaloista – ts. pesuvadin kautta kylpemään. Kaikki irtolika yms. turhaa viedä altaaseen. En ole toistaiseksi käyttänyt mitään aineita/kemikaaleja. Hulju upotettuna terassiin -> ehdottoman hyvä ratkaisu ainakin meille, helpottaa käyttöä ja pitää varmasti altaankin siistimpänä.

  Juttua meidän kylpyhuljusta sivulla kylpyhulju ja blogimaiset kirjoitukset aiheella kylpytynnyri.

 5. Juhobui
  24.07.2011 klo 01:02

  Olen loppusijoittamassa paljua, ja kaivoin pienen kuopan johon olen laittamassa routasuojausta ja sen päälle sepeliä. Alla on ilmeisesti siltiksi kutsuttua saven ja hiekan sekaista maata.. Mietin vain että riittääkö sellainen 10cm sepeliä alle että rakennelma pysyisi suorassa pitempään…minkäslaisen perustuksen itse teit paljulle? Ajattelin tehdä verhoilusta tällaisen: http://www.jtv-palju.fi/galleria/palju9.jpg

 6. 24.07.2011 klo 13:18

  Minulle tuli n. 20-30 cm kerros soraa (0-32), jonka päälle laitoin muutamat pihalaatat vatupassiin ja sitten kylpyhulju.

  En laittanut maahan sen kummemmin routasuojaa tms. Samanmoinen savimaa meillä ilmeisesti alla.

  Ihan nätti tuo verhoilu. :)

Kommentointi suljettu.