Biolan kompostikäymälä

Päädyttiin sitten meidän puuceessä Suomen suosituimpaan kompostikäymälään – Biolan kompostikäymälään.

Käymälästä: Kotimainen, kiinteän jätteen tehokkaasti kompostoiva, kompostoi myös talousbiojätettä, suotonesteen talteenottava, lämpöeristetty rakenne, painovoimainen ilmanvaihto, hajuton ja mukava käyttää, käyttöä kestävä lämpöistuin, helposti puhdistettavat pinnat, miellyttävä ja hajuton tyhjennys ja pitkä tyhjennysväli.

Kompostikäymälän toiminta

Biolan Kompostikäymälän patentoitu ilmastointijärjestelmä varmistaa tehokkaan kompostoinnin ja tuulettaa hajut pois käymälätilasta. Nesteistä suurin osa haihtuu kompostoinnin aikana. Kompostisäiliön pohjalla oleva nesteenerotin kerää kuormitushuippujen aikaiset ylimääräiset nesteet, jotka otetaan talteen kanisteriin.

Biolan Kompostikäymälän käyttökulut ovat pienet, sillä kemikaaleja tai lisäaineita ei tarvita. Kuivikkeeksi soveltuu esim. Biolanin kuorikepohjainen Komposti ja Huussikuivike.

Kuvassa nuorempi isäntä avaamassa pakkausta.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 2 krt)