Kotien jätevesipuhdistamot – suuri sotku?

Ylen Ajankohtainen Kakkonen esitti tiistaina 14.7. klo 21.00 ohjelman, jossa käsiteltiin haja-asutusalueille asennettavia pienpuhdistamoja ja kuinka suurin osa myynnissä olevista ei täytä niille asetettuja vedenpuhdistusvaatimuksia. Ohjelman pienpuhdistamo -osuus löytyy myös verkosta.

YouTube Preview Image

Mielenkiintoinen aihe todellakin. Lisää aiheesta luettavissa mm. SYKEn puhdistamosivustolta. Lue myös pienten jätevedenpuhdistamoiden CE-testauksesta.

CE-merkintä

Mielenkiintoinen lause ja määritelmä CE-merkinnästä:

Suomessa käytettävien pienpuhdistamoiden tulee täyttää hajajätevesiasetuksen puhdistusvaatimukset. Pienpuhdistamolla voi olla CE-merkintä, vaikka nämä vaatimukset eivät täyttyisi. Tämä johtuu siitä, että tuotestandardisssa ei ole annettu vaatimustasoja pienpuhdistamoiden toimivuudelle. Riittää, että puhdistamo on testattu standardin mukaisesti.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Kotien jätevesipuhdistamot – suuri sotku?

Kommentointi suljettu.