Sähkönkulutus heinäkuussa 2009

Heinäkuussa 2009 meillä kului sähköä Wattsonin mukaan 774,7 kWh. Kiinteistön seinässä olevan sähkölaitoksen mittarin mukaan sähköä kului 707,8 kWh (tai oikeastaan tämä mittaus on 1.7.-1.8. välinen aika, joten ei ihan sama kuin kellontarkka Wattson mittausväli.

Anyway, jos mittausväli olisi sama (vaatisi kiinteistön sähkömittarin lukemista tasan 24:00 sekä kuun alussa että lopussa) niin heittoa mittareiden välillä olisi 66,9 kWh. Positiivista asiassa se, että sähkökaapin mittari näyttää vähemmän – senhän mukaan se sähkölaitoksen lasku maksetaan.

Jos oletetaan, että mittausajankohta olisi sama ja oikea niin Wattson “kellottaisi” sähkönkulutuksesta noin yhdeksän prosenttia [ 9% ] liikaa. “Virhemarginaali” on mielestäni aika iso, joten edessä lienee uusi tarkka mittaustuokio.

Virhemarginaalia saattaa kasvattaa Wattsonin kulutuslukemien päivittäminen – lukuyksikkö lähetti mittausajankohtana uutta kulutuslukemien dataa Wattsonille asetuksella 3 (eli kulutustieto lähetetään Wattson pääteyksikölle harvimmin, säästää lähetysyksikön AAA-paristoja). Jos ja kun dataa lähetetään asetuksella 1 niin kulutustieto esim. kuukausitasolla on oikeampi ja totuudenmukaisempi koska tuolloin kulutuksesta kertova Wattson näyttää koko ajan liki juoksevana kulutuslukemia. Ehkä siis teemme uuden testituokion tarkemmilla lukemilla ja tarkemmilla kellonlyömillä… Ehkä.

Lue lisää meidän sähkökulutuksesta sivulta sähkönkulutus + vedenkulutus

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Sähkönkulutus heinäkuussa 2009

Kommentointi suljettu.