Paljonko WehoPuts oikeasti maksaa?

Moni on varmasti pohtinut mitä puhdistamon käyttö ja ylläpito oikeasti maksaa? Itse yritin löytää kysymykseen vastausta laskemalla kaikki menot yhteen ja muodostamalla siitä kustannukset paremmin kuvaavaa grafiikkaa.

Laskelmissa huomioin laitteen hankintahinnan ja asennuskustannukset. Kuoletusajaksi tälle summalle ajattelin kymmentä viisitoista vuotta. Kuukausittaiseksi perustamiskustannus -hinnaksi sain noin 55 36 euroa.

Huolto- ja ylläpitokustannukset vaihtelevat pitkälti käytöstä riippuen. Laskin meidän kustannukset ja tasasin kustannuksia kustannusta seuraaville kuukausille. Esim. viiden lietepussipaketin kustannukset jaoin tasaisesti hankintaa seuraaville 20 kuukaudelle. [Yhden lietepussin suositeltu käyttöaika on neljä kuukautta.]

Huolto- ja ylläpitokustannuksissa hinnat olen ottanut valmistajan kulloinkin voimassa olevasta hinnastosta. Aiheesta lisää ja kuvaavat grafiikat WehoPuts 5 -sivulla otsikolla WehoPuts 5 kustannukset.

Vertailun vuoksi voisi pohtia, että esim. kunnallistekniikka jäteveden osalta maksaa jatkuvasti käytetyn veden mukaan sellaiset 2-3 eur/kuutio (sellaiset 20-30 euroa kuukaudessa 10 kuution vedenkulutuksella). Kunnallistekniikan perustamiskustannukset taas ovat paikasta riippuvaisia – toisaalta kunnallistekniikka ei edes kovin usein mahdollista haja-asutusalueilla.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Paljonko WehoPuts oikeasti maksaa?

Kommentointi suljettu.