sähkön jakelu keskeytyi

Sähköstä tuli mieleen, että eilen illalla remontti keskeytyi kun sähköt meni talosta. Taisi mennä koko pitäjästä.


Pimeys iski kuin salama kirkkaalta taivaalta – täydellisessä [siis missään ei näkynyt pienintäkään valonpilkahdusta] pimeydessä onneksi muistin, missä lähin taskulamppumme oli. Parin tunnin pimeyden jälkeen sähköt palautuivat sopivasti kymppiuutisiksi kunnes katkos uusiutui hieman puolenyön jälkeen.

Nämä “ongelmat” ja katkot ovat näitä haja-asutusalueen haittapuolia. Ensimmäinen katkos oli muuten meidän nykyisen asuinmuodon pisin, joten historiallinen hetki sikäli koettiin eilen illalla pimeässä mökissä.

fortum_ls_verkkoalua.jpg
ohessa ke 10.1.07 09:48 fortumin sähkönjakelutilanne tilanne lounais-suomessa kun myrsky ilmatieteenlaitoksen mukaan kovimmillaan

Sähkön myötä pimeni myös tomstown -site. Taas kerran tuli mieleen, että pitäisikö se UPS servolle ja verkkoyhteydelle sittenkin hankkia…

Katso myös:

PS. Meillä lämmityspuolen miinuksena on tiedossa ollut ja ilmalämpöpumpputestissäkin Toshiban miinukseksi mainittu sähkökatkotilanne: Toshiba ei käynnisty sähkökatkon jälkeen, vaan se on manuaalisti käytävä käynnistämässä uudelleen.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)