rakennustarvikkeiden hinnat kovassa nousussa

Allekirjoitan ja vahvistan. Eilen MTV3 uutisoi päälähetyksessään kuinka rakennustarvikkeiden hinnat ovat kovassa nousussa. Eniten on noussut sähköjohdot, joissa hinnannousua on peräti 63 prosenttia. Nousukärjessä oli myös LVI tuotteet (keskimäärin 28%) ja puutavara (n.16%).

Uutisen näkee maikkarin nettitv:stä. En tiedä kauanko uutispätkä on netissä näkösällä joten turvaan tulokset kuvaruutukaappauksella.

rakennustarvikkeiden_hinnat.jpg

Sanotaan nyt vielä noista prosenteista, että keskimääräinen nousu (6%) on yli kaksi kertaa enemmän kuin vuosittainen inflaatiose on aika paljon se!

Hinnannousun on varmasti huomannut jokainen rakentaja ja remontoija. Parhaiten korotukset näkee kukin omista budjettilaskelmista, jotka esim. meillä menneet enemmän ja vähemmän metsään materiaalien osalta – ostettu työ on pysynyt suurinpiirtein budjettiraameissa, mutta materiaalikuluissa meillä hohkaa punaista budjetti.

Allekirjoittanutta kuitenkin lohduttaa tässä kohtaa se tosiasia, että meillä on jo materiaalihankinnat laajennuksen osalta liki tehty tapetteja ja kaakeleita lukuunottamatta [lisäys: niin ja ne vihoviimeiset listat tietysti puuttuu ;].

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)