vaihteeksi ahkerana

Tänään ja eilen oltiin (vaihteeksi) ahkeria. Eilen Peter Pahulan, suuret kiitokset, avustuksella tuli asennettua päädyn ulkopintaan ylös kahteen kertaan käsitellyt hirsipaneelit. Ja kyllä taas tuolla ylhäällä huterilla telineillä oli heikko olo!

Tänään apuna oli isä, jonka kanssa viimeisteltiin pääty (tuuletusritilät ja käyttöullakon luukku tuli tehtyä ja asennettua paikoilleen). Huomista varten mopotettiin taas vanhan puolen hirsiä uuden katon edestä pois. Niin ja purettiin ikkuna/ovi -pakettitoimitus ja liki rikottiin oven lasit (onneksi kuitenkaan ei). Oltiin aikeissa asentaa ensimmäinen ikkuna, mutta asennusohjeiden puututtua paketista päätettiin siirtää asennusta ja kysyä vinkkejä ammattilaisilta. Noissa kun lienee joitakin niksejä (muitakin kuin painuntavara) tällaiseen painuvaan hirsitaloon laitettaessa.

Aamupäivällä tuli yllättäen tilaamani harkot tilpehöövereineen. Ne oli luvattu viimeistään alkuviikoksi, joten yllätyin positiivisesti kun kauppias taas ylitti lupauksensa ja saatiinkin muuraustarpeet jo viikonlopuksi. Huomenna siis pääsisi jo muuraamaan – päivän päätteeksi kärräsinkin optimistisena harkkoja kottikärrykaupalla lähemmäs rakennuksia valmiiksi, siis josko kuitenkin huomenna jo ehdittäisiin…

Huomenna paikalle ryntäänkin todellinen tehoryhmä: Nelistään päivän tulostavoitteet ovat kovat, mutta en epäile kuin vähän jos sää suinkin on meille otollineni…

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)