Arkisto asiasanalle laidun

Lannat laitumelle

WP_20140125_12_03_25_Pro_jpg

Tyhjennettiin Avantilla lantala kesän jäljiltä toiselle laitumelle, joka menee kyntöön ja ensi keväänä kylvölle. Nyt päästään tyhjällä lantalalla kohti talvea. Keväällä tai keskitalvella kiva katsoa kuinka paljon tämä tyhjennys vaikutti lantalan täyttymiseen – aiemminhan lantala ollut jo tammikuun lopussa aika…

Onhan noita tolppikin kertynyt

19072008343

Onhan noita aitatolppiakin tässä vuosien varrella kertynyt. Alkuun noita käytin tarhojen tolpissa, mutta olen pikkuhiljaa vaihtanut niitä rautatolppiin kun hevoset tykkää syödä noita kyllästettyjä puutolppia.

Putkiremonttihommia, taas

vesiputki

Kesällä 2018 päätökseen saatu tallin/talon purkuputkiremonttia pääsin jatkamaan taas nyt kun Wehoputs -poistoputken sulatuskaapeli oli mennyt oikosulkuun viime talven pakkasissa, polttanut sähköjohtoja ja poistoputkea. Niinpä nyt maan sulattua ja kuivuttua piti kaivaa Avant ja kaivuri esille. Maata pois ja putket…

Uusi paimen laitumelle: Olli 9.07S

tausta_kesa

Meillä hajosi laitumen akkupaimen ja pikaisesti piti saada joku korvaava tuote tilalle – lähialueen myyjillä oli tarjolla muutamia vaihtoehtoja ilman toimitusaikaa. Päädyin lopulta Olli 9.07S -paimeneen, jossa myös aurinkopaneeli lataamassa akkua.

Laitumelle vesiletkua

InstagramCapture_337ddb7c-41aa-4135-baea-c11832eec1e9

Toukokuun viimeiset päivät kaivoin vesiletkua maahan (tai oikeastaan putkea, jonne vesiletku), jotta hevosille saadaan vettä laitumelle ja jotta vesiletku pysyisi ehjänä hevosten kulkureiteillä.