Reaaliaikaista tietoa sähkönkulutuksesta ja -tuotannosta

Hankittiin tilan sähkönkulutusta ja tuottoa mittaamaan ja näyttämään HomeWizardin P1 Meter. Laite kytketään omaan sähkömittarin asiakasrajapintaporttiin RJ45-kaapelilla ja liitetään omaan WiFi -verkkoon. Laitteeseen on saatavilla erillinen ulkoinen näyttö esim kotiin takan reunalle. Laitteen dataa pystyy lukemaan myös suoraan puhelimella erillisellä sovelluksella.

kuvassa P1-meter. punainen valo kertoo, että laite ei saa luettua dataa portista (kuvanottohetkellä HAN-porttia ei ollut kytketty käyttöön)

Jos mittarissasi ei ole P1-porttia (tunnetaan myös HAN- tai H1 -porttina) niin voit pyytää sähköyhtiöltäsi mittarin vaihtoa (laskuttavat tod.näk. vaihdosta). Lisäksi portti ei oletuksena käytettävissä vaan sen käyttöönotto pitää pyytää/tilata sähkönjakeluverkkoyhtiöltä.

Caruna kertoo portista sivuillaan näin:

Sähkömittarin kotiautomaatioliitäntä eli HAN-portti

Carunan sähköverkon alueella asennettavissa mittareissa on kotiautomaatioliitäntä eli HAN-Portti (Home Area Network). Liitännästä käytetään myös lyhenteitä HAN-, H1- ja P1-portti. HAN-portti sijaitsee sähkömittarin kannessa, keltaisen silikoniläpän alla.

HAN-portin avulla asiakas voi ottaa käyttöön oman päätelaitteen reaaliaikaiseen sähkömittarin tietojen lukemiseen. Tiedot päivittyvät 10 sekunnin välein. Seurattavia mittaustietoja ovat muun muassa kulutus- ja tuotantotiedot sekä vaihekohtaiset tehot.

Laitteen avulla näkee reaaliajassa sähkönkulutustietojen lisäksi myös sähköntuotantolukemat (esim. aurinkovoimala).

Laite: HomeWizard P1 Meter

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 8 krt)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 31.10.2027.