Avant hyytyi – syy polttoaineessa?

Heinäkuussa meidän Avantille sattui huono tankkaus. Tankattiin ABC:ltä dieseliä liki tyhjään tankkiin. Tankkauksen jälkeen kone kerran hurahti käyntiin ja samantien sammui…

Syytä epäillä polttoainetta. Tyhjensin tankin ja tankkasin uudelleen Nesteen dieselillä. Kone käynnistyi ja saatiin liikkumaan. Jotain kuitenkin tapahtui koska kone ei ottanut täysiä kierroksia vaan “tukehtui” isolla kaasulla.

Kävin asiasta keskustelua huoltamoketjun kanssa sekä myös Avant -huollon kanssa. Huollon kanssa päätettiin tilata Avant -huolto paikalle tarkistamaan kone: Tankin tyhjennys ja pesu sekä suodattimien vaihto.

Auttoi ja taas kone pelittää niin kuin pitää – jotain siis polttoaineessa oli vialla ja tukki suodattimet.

ABC:n näkemys polttoaineesta:

Olen todella pahoillani kokemistanne ongelmista tankkauksen jälkeen. Pidän kuitenkin edelleen hyvin epätodennäköisenä että ongelma olisi johtunut nimenomaan tankatun tuotteen laadusta. Nyt asemalle on jo tullut uusi dieseltäydennys mutta samasta erästä tankattiin yli 10.000 litraa emmekä ole saaneet yhtään muuta palautetta. Pumpussa on myös imuputken jälkeen joka laadulle oma suodatinyksikkö. Asentaja on käynyt asemalla viime viikolla vaihtamassa ääntä pitäneet kiilahihnat ja tarkistanut samalla dieselsuodattimen joka oli puhdas.

En tunne tarkemmin koneen käyttöä ja olosuhteita mutta oireet kuulostavat kovasti ns. dieselbakteerilta (itse asiassa levää) josta tuli todellinen riesa kausikäytössä oleville koneille (esim. veneet ja matkailuautot) sen jälkeen kun biokomponenttien lisäys dieseliin aloitettiin. Biomassan kasvu sopivassa lämpötilassa vie ehkä 2-3 viikkoa ennen kuin sen määrä on riittävä tukkimaan suodattimen joten jos kone on jatkuvasti käytössä, tällä ei liene merkitystä.

Todetaan nyt vielä lopuksi, että aiemminkin ABC:llä tankannut ja ei ole ongelmia ollut. Eikä edellä mainittua kausikäyttöä meidän Avantilla ole vaan kone ollut koko ajan säännöllisessä käytössä/ajossa. Toisaalta tuo biomassan kasvu/dieselbakteeri/levä kuulostaa parhaalta selitykseltä toistaiseksi koettuun ongelmaan. No, anyway – jatkossa ei tankata ABC:llä vaan haetaan polttoöljyä muiden ketjujen asemilta.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 2 krt)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 17.01.2027.