Wehoputs: Tyhjennyshälytys

Tuossa taas vapun iloksi meidän wehoputs hälytti tyhjennyshälytystä ja pöntöt olivat ihan täynnä! Pakkosyötin sähköä postopumpulle logiikan ohi ja tyhjensin prosessisäiliön. Kuittasin tyhjennyspumppauksen hälytyksen keskusyksiköstä ja taas tämän jälkeen pumppu toimii taas normaalisti.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 8 krt)

4 kommenttia kirjoitukseen “Wehoputs: Tyhjennyshälytys

 1. Hemuli
  01.06.2023 klo 19:51

  Näyttää teillä tulevan usein tyhjennyshälytys, ootko asiaan tarkemmin perehtynyt? Ja mikä siellä prosessisäiliössä on tilanne kun hälytys päällä? Meillä oli aikanaan sellaista ongelmaa, että antoi toistuvaa tyhjennyshälytystä ja tilanne oli se, että prosessisäiliöstä oli tyhjennys tehty ja pinta alhaalla, mutta uutta panosta ei ottanut varastosäiliöstä. Kuittaisin hälyn niin heti alkoi täyttää prosessisäiliötä. Ongelma poistui pariston vaihdolla logiikkaan.

 2. Tomi
  05.06.2023 klo 07:27

  Meillä tyhjennyshälytyksen tullessa/ollessa prosessisäiliö täynnä. Ongelma ratkeaa joko kuittaamalla tyhjennyshälytyksen logiikasta tai resetoimalla logiikan.

  En ole toistaiseksi ehtinyt (lue jaksanut) tutkia tarkemmin kun tuo ongelma on kuitattu aika pienellä vaivalla. Oletettavasti logiikan vaihto tai logiikan pariston vaihto auttaisi.

 3. Jaana
  12.10.2023 klo 21:10

  Osaatko antaa vinkkiä, mikä voisi olla ongelmana, kun täällä ilmoittaa siirtohälytystä mutta prosessipuoli on sen verran täynnä, että kuittaamisen jälkeen toimimaan lähtenyt pumppu toki siirtää lietteen mutta se valuu käytännössä takaisin lietesäiliöön. Jostain syystä poistopumppu ei siis ole tyhjentänyt, mutta tästä ei kuitenkaan ole tullut hälytystä? Tuota sähkön pakkosyöttöä pumpulle en ole vielä kokeillut mutta pitää varmaan se nyt testata, että lähteekö toimimaan.

  Aiemmin, kun on ollut poistopumpun kanssa ongemia (kerran purkupaikka jäässä ja kerran oli ylivuotoputki tukossa) antoi hälytyksen mutta nyt ei.

  Tässä kesällä kompressori vanhan hajottua vaihdettiin uuteen, mutta kompressoritunteja ei saatu nollattua. Toimi reilu pari kuukautta ilman ongemia kunnes nyt tämä.

  • Tomi
   13.10.2023 klo 14:44

   Ensin kannattaa tosiaan pakkosyöttää sähköä tyhjennyspumpulle (esim. meillä käytän hallavahdin pistoketta, johon tulee koko ajan sähköä ohi logiikan) ja jos se toimii ja säiliö tyhjenee niin sitten seuraavaksi herää epäilys onko prosessisäiliön pinta-antura kunnossa jos ei anna ärsykettä tyhjentää prosessisäiliötä kun täynnä. Ja toki logiikkassakin voi olla vikaa jollei tahdo tyhjentää.

   Jos tyhjennyspumppu toimii niin voi myös logiikan resetointia mikä yksinkertainen toimenpide. Ei vaadi paljon ja näkee auttaako se.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 21.10.2029.