EU:n tuomat pakkoremontit uhkaavat Suomessa yli miljoonaa asuntoa

EU:ssa taas mielenkiintoisia alustuksia/ajatuksia meidän pohjolassa kylmässä asuvien ihmisten iloksi. Ajatuksissa siis olisi määritellä tietty taso mihin asunnon pitää päästä/kuulua erergiatehokkuusluokassa, esim. vähintään F-luokkaan – tiukimmissa ajatuksissa jopa vähintään E-luokkaan.

EU:n tuorein direktiiviluonnos asettaa aiempia tiukemmat ehdot talojen energiatehokkuudelle. Omakotitaloissa remontin hinta voi olla tuhansista euroista jopa 30 000 euroon.

Kerros-, rivi- ja omakotitaloissa voi olla edessä kalliit remontit, jos EU:n energiatehokkuusdirektiivi (EPBD) toteutuu uusimman ehdotuksen mukaisesti, väittävät muun muassa Kiinteistöliitto, Omakotiliitto sekä kiinteistönomistajia ja rakennuttajia edustavat Rakli. Järjestöjen mukaan remontit koskisivat yli kahta miljoonaa suomalaista.

Lue lisää IS:

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 11.08.2026.