Sähkönsäästötalkoot

Meilläkin koetetaan olla mukana talkoissa ja nipistää sähkönkulutuksessa sieltä mistä mahdollista. Ja ainakin marraskuun osalta näyttäisi, että ollaan osin onnistuttu.

Kuvassa punaisella viivalla ulkolämpötilat ja vihreinä tolppina sähkönkulutus. Marraskuut 2021 ja 2022 ovat lämpötilojen osalta olleet aika samanlaisia, joten sen osalta ajateltuna vertailua sähkökulutuksessa voisi pitää aika realistisena. Ja kuten näkyy – melkein joka päivä ollaan kulutettu tänä vuonna vähemmän kuin vuosi sitten.

Meillä selkeästi suurin sähkönkulututtaja on veden ja tilojen lämmitys. Vettä lämmitetään kolmella vesivaraajalla ja kaikki toimivat sähköllä. Varaajista kaksi on hevostallissa, jossa lämpimän veden tarve kasvaa pakkasilla merkittävästi. Uskoakseni isoimmat “säästöt” onkin saatu aikaan talon lämmityksellä ja vedenkäytöllä. Asuintilojen lämpötilan laskemisen lisäksi uskon, että kulutuksen pienenemiseen on vaikuttanut myös alkuvuodesta uusittu Toshiba -ilmalämpöpumppu, jonka pitäisi olla energiatehokkaampi lämmittäjä kuin aiempi kehitysversio laitteesta.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 19.05.2026.