Yösähkö ei toimi :(

Meillä loppui yösähköllä lämmitetty vesi – tai siis lämmin vesi – tuossa pari vkoa sitten. Jatkuvalla sähkölämmitykselllä taas lämmintä vettä tulee. Toisin sanoen siis yösähkölämmitys -asetuksella varaaja ei lämmitä vettä. Tilasin sähkärin katsastamaan sähkökytkennät ja etsimään vikaa.

Ajatuksissa kun oli muutama vaihtoehto mistä voisi johtua. Vika voisi olla sähkötaulussa olevassa ns. yösähkökellossa, joka ohjaa varaajan lämmitystä kytkinasennossa yösähkö (eli varaaja lämmittää/päällä yösähkötariffilla). Tuo yötariffi syötteen antava komponetti on sähkömittarissa ja siis sähkölaitoksen omaisuutta.

Vika voi myös olla keskuksen kytkennöissä tai komponenteissa, jotka ovat taas kiinteistön – eli tässä tapauksessa minun – omaisuutta. Itse oletin ja uskoin, että vika nimenomaan olisi yö/päivä -releessä, joka minun vastuulla.

No, kytkennöissä yms. ei vikaa löytynyt – talon ulkoseinällä olevasta sähkökaapista vaihdettiin yksi komponentti, jonka sähkömies totesi olevan rikki. Ei kyllä ollut ollenkaan varma vaikuttaako asiaan. Mutta nyt seuraillaan. Kytkin nyt taas lämminvesivaraajan yösähkölle ja kohtahan sen sitten huomaan auttoiko vai pitääkö seuraavaksi ottaa yhteyttä sähkölaitokseen.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 3 krt)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 27.04.2025.