Kaakelisaumat puhtaaksi

Hinkkasin eilen useamman kerran ja useammalla eri aineella meidän pesuhuoneen kaakelisaumoja paskasta puhtaaksi. Pinnoissa taisi olla kaikkea kurasta saippuoihin kuten kuvasta näkyy.

Parhaaseen lopputulokseen pääsin lopulta E.Vuorion Quick’n Clean -tehopesusienellä.

Martat ohjeistaa Kylpyhuoneen puhdistus -ohjeissaan seuraavasti:

Kaakeleiden ja saumojen puhdistus

Kalkkisaostumat saa pois happamalla puhdistusaineella. Useimmat kylpyhuoneen puhdistusaineet ovat happamia (pH alle 6). Rasvalikaan tehoaa taas paremmin emäksiset aineet (pH yli 8), joten joskus pinttyneet liat voivat vaatia ensin happaman aineen käsittelyn ja sitten emäksisen aineen. Puhdistamiseen voi kokeilla myös Universal Stone -nimistä yleispuhdistusainetta. Vaaleita saumoja voi valkaista klooripitoisella pesuaineella (esim. Klorite), mutta sen käyttöä kannattaa välttää, koska se on sekä terveydelle että ympäristölle haitallinen aine. Klooria käytettäessä ei saa käyttää lämmintä tai kuumaa vettä, ettei kloori höyrystyessään mene hengitysteihin. On tärkeää kastella pinnat ennen puhdistusaineen käyttöä ja huuhdella saumat hyvin, sillä puhdistusaineet voivat haurastuttaa sauma-aineita. Saumojen puhdistamiseen on olemassa myös oma saumaharja. Silikonisia saumoja ei harjata, jotta pinta ei vahingoitu. Ne pyyhitään mikrokuituliinalla ja tarvittaessa käytetään puhdistusaineita. Kaakelit ja saumat pysyvät puhtaana pidempään, jos kuivaa pinnat suihkun jälkeen.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 6 krt)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 07.03.2025.