Ensto ECO16BT yhdistelmätermostaatti

ensto lattiatermostaatti

Asennettiin eilen meidän kodinhoitohuoneeseen rikkoontuneen termostaatin tilalle uusi. Sähköliikkeessä ihmettelin, että nykyään kaikki termostaatit etäohjattavia (bluetooth). Kuulemma joku säädös, että ilman etäohjausta ei saa enää edes myydä? No, malleja useampia sopivia, mutta päädyin kuitenkin samaan merkkiin – Enstoon – mitä meillä aiemminkin ollut.

Asennus ja termostaatin konfigurointi oli helppo ja meni aika vaivatta. Puhelimella Apple Storeen (löytyy myös Androidille) ja Ensto Heat Control -apin asennus. Bluetooth päälle ja termostaatti bluetooth tilaan ohjeiden mukaan.

Ja muistiin myös Ensto ECO16BT yhdistelmätermostaatin hinta: 66,24€

Ensto laitteita voi olla useampia määriteltynä sovellukseen ja ne voi nimetä mieleisekseen. Toimintasäde noin viisi metriä. Sovelluksesta voi määritellä mm. käytetäänkö lattian vai huoneilman lämpötilaa ohjaukseen vai näiden yhdistelmää. Voi määritellä (ajastaa) loma-aikaa, jolloin mahdollista laskea lämpötilaa. Sovellus kertoo ohjelmoidun tavoitelämpötilan ja todellisen lämpötilan. Lisäksi sovelluksella voi seurata historia-/tilastotietoja mm. kulutuksen osalta tai vaikka paljonko lämmitys maksanut kunhan määritellyt sähkön hinnan ja lämpövastuksen tehoarvot.

ensto_heat_control

Nuo meidän kodinhoitohuoneen ja suihkuhuoneen lattian termostaatit asennettu lokakuussa 2007, eli tasan 12 vuotta sitten. Toinen termostaatti vaihdettiin uuteen rikkoonnuttua maaliskuussa 2012.

Lue myös Ensto ECO16BT ohjekirja (pdf).

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 8 krt)