Hevostallin pihaan juomavettä

Leikin tällä kertaa putkimiestä ja kytkin pihalle maahan vedettyihin vesiputkiin hanat, sulut ja muut liittimet – ja lopuksi tietysti vedet. Nyt virtaa vesi pihalle hevosaitauksiin – varsinaista luksusta.

Kaikkea kun tekee ja kokeilee niin sitä saa ihmeellisiä asioita aikaiseksi. Lauantai-illan iloja oli kun kytkettiin vesi putkiin ja hanasta alkoi valua vettä! Toki siinä useampi liitin matkan varrella vuosi ja tiputti/ruiskutti vettä, mutta kiristä-ja-kokeile -tyylillä lopulta päästiin maaliin ja liitokset pitää ja vesi valuu…

Vesiputki vietiin ulkoa tallin seinän läpi sisätiloihin. Tässä kohtaa mainittakoon, että vesipisteet tulevat olemaan käytössä vain kesäkaudella (noin 6kk) ja suljetaan/tyhjennetään syksyllä ennen talvipakkasia.

Hevostallin sisäpuolella liitetiin pihalle menevä putki tallin sisällä olevaan juoma-astia -putkistoon.

Varsinainen putkimiehen opinnäytetyö tehtiin sisällä satulahuoneessa kun kytkettiin juoma-astia -putkisto kupariputkeen:

Vedet putkistosta kiinni, kupariputki poikki ja pätkä välistä pois.

Tilalle T-liitin ja uutta kupariputkea, sulkua.

Lisää kupariputkea…

Muoviputki poikki.

Ja muoviputken kulmapala muutamalla supistajalla kiinni kupariputkeen.

Sitten vain vedet päälle ja Wolaa!

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 3 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Hevostallin pihaan juomavettä

Kommentointi suljettu.