Sähköinen Avant

Avant e5: Akut ladataan täyteen viidessä tunnissa, toiminta-aikaa luvataan vähintään tunnista neljään tuntiin.

Luin Avant Magazine numerosta 2/2016 Avantin uudesta aluevaltauksesta – täyssähköinen Avant. Innostuin luonnollisesti heti. Sähkö energianlähteenä on tulevaisuutta myös työkoneissa – toki vielä menee pitkäkin tovi, ennen kuin diesel-moottorit on syrjäytetty – dieselille kun tulee olemaan paikka jatkossakin työkoneiden parissa.

Mutta sähköllä toimiva Avant varmasti löytää paikkansa Avant-valikoimassa ja se tulee varmasti syömään markkinaosuutta ainakin nykyisiltä kaasukäyttöisiltä työkoneilta.

Sisätiloissa, kuten eläinsuojissa, polttomoottori on huono vaihtoehto ja niinpä sähkökäyttöinen työjuhta onkin odotettu uutuus tiettyihin tehtäviin ja rooleihin.

Sähkökäyttöiset Avant e5 ja e6 soveltuvat hyvin sisätiloissa käytettäviksi ja vastaavat tiukentuviin päästönormeihin. Vielä toistaiseksi menestystä tulee rajoittamaan rajoitettu toiminta-aika – e5 mallissa toiminta-aikaa luvataan täydellä akulla tunnista neljään tuntiin. Mutta tulevaisuudessa akkuteknologian kehittyessä tulemme varmasti näkemään sähkökäyttöisiä Avanteja ja muita työkoneita entistä enemmän. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan kehitystä.

Lue lisää vaikka Hankkijan sivuilta: Täyssähköinen uutuus-Avant vakuutti maitotilallisen.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)