Hevosenlanta Suomessa

Suomessa muodostui noin miljoona kuutiometriä hevosenlantaa vuonna 2014, josta noin 10% oli poneilta.

hevosenlantasuomessa

hevosenlanta Suomessa

Pääosa lannasta kerätään päivittäin (75% hevostalleista) käsin ja suurin osa lannasta varastoidaan lantaloissa antaen lannan “palaa” spontaanisti. 72% hevostalleista levittää lannan omalle pellolle pääasiassa sängelle tai lopetettavalle nurmelle.

lannankasittelysuomessa

hevosenlannan käsittely Suomessa

Lannan luovuttaminen / myyminen eteenpäin

Eviran valvontarekisteriin ei tarvitse ilmoittautua, jos luovuttaa tilan tai yhteislantalan lantaa suoraan tilalta irtotavarana ns. suoramyyntinä, silloin kun lanta ei sisällä minkään vakavan tartuntataudin leviämisriskiä eikä tilalla tai yhteislantalan tiloilla ole todettu hukkakauraa (2§). [ mmmasetus 11/12 (22/15) ]

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)