Wehoputs: Tyhjennyshälytys!

Sattumalta kävin tänään kurkkaamassa meidän Wehoputs valoa (sitä kun ei näin kesällä muuten huomaa). Sehän vilkkui. Kansi auki ja kone ilmoitti syyn: Tyhjennyshälytys

Ei muuta kuin hommiin…

Kuvassa [oikealla] näkyy kuinka täynnä prosessisäiliö oli. Myös “varastosäililö” oli aika täynnä. Pitkään ilman huoltoa ei olisi enää menty. Putsasin tyhjennyspumpun ja testasin. Kaikki ok ja toimii. Mutta ei silti tyhjennä. Tukos siis jossain putkessa…

Irroitin pumpusta lähtevän keltaisen putken. Täynnä sitä itseänsä. Yritin paineella päästellä vettä läpi – tukossa. Vihdoin sain auki ja testasin sitten vielä loput tyhjennysputkesta työntämällä paineella suoraan poistoputkeen vettä. Purkuputkesta ojaan vettä tulee ok. Syynä siis tyhjennyspumpusta lähtevä noin 50cm pitkä putki, joka oli tukossa. Ensimmäinen kerta meillä kun tukos putkessa, mutta onneksi tuossa keltaisessa, joka on wehoputsin sisällä ja helposti purettavissa/avattavissa.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 4 krt)

4 kommenttia kirjoitukseen “Wehoputs: Tyhjennyshälytys!

 1. Pete
  01.08.2012 klo 09:10

  Meillä on ollut putsi käytössä vajaa neljä vuotta. Yhtäkkiä tyhjennyshälytystä alkoi pukkaamaan jatkuvasti.

  Testailin poistopumppua ja kävi niin että poistopumppu ei jaksanut käynnistyä enää omin voimin. Ruuvarilla kun avitti, niin lähti pyörimään. Avasin pumpun pohjalevyn ja irroitin vortexpyörän, tarkastin ettei mikään estä pumppua pyörimästä. Mitään ei löytynyt, sitten avasin kolme pitkää pulttia, jotka pitävät ulkokuorta paikoillaan. Alta paljastui kytkentä, jossa kondensaattori. Kondensaattori oli sanonut itsensä irti, suoja kopassa oli valkoista jauhetta/ töhnää.

  Sitten http://www.partco.fi/ sivuilta etsimään konkkaa samoilla arvoilla ja löytyi, hinta 6.60€.

  Kytkin uuden konkan ja pumppu pelittää taas ryhdikkäästi. Toivottavasti tämä auttaa joskus jotain kohtalotoveria.

 2. 01.08.2012 klo 22:11

  Kiitos Pete, loistava vinkki. Varmasti löytyy apua muille!

Kommentointi suljettu.