Luistelukentän jäädyttäminen

Tänä talvena päätettiin ensimmäisen kerran koettaa itse jäädyttää pihalle nuoremmalle isännälle luistelurataa.

Homma tietysti lähtee liikkeelle sillä, että otetaan vähän selvää mihin lähdetään: Luin ensimmäisenä netistä artikkelin JÄÄKENTÄN RAKENNUS- JA HOITO-OHJE.

Pihalle nurmikolle kolattiin kohtalaisen pieni alue lapsen luistelun ensiyrityksiä varten. Sitten jäädyttämään.

  • Sunnuntaina 27.12. jäädytettiin kolme kertaa. Illalla viimeisellä kerralla oli jo havaittavissa selkeästi jäätä ja jäädytettävä alue eroittui selvästi muusta pihamaasta. Pakkasta noin -11 astetta.
  • Maanantaina 28.12. satoi vettä :(
  • Tiistaina 29.12. suojakeli ja lunta tulee. Kentän hoidossa ainoastaan lumen aurausta. Jäädyttämisestä ei tule mitään kun on plussaa.
  • Keskiviikko 30.12. vihdoin taas pakkasta. Noin -5 astetta. Ei sada ja hyvä keli. Aamupäivällä aurattiin taas kenttä, jonka jälkeen 4. kerta jäädytys. [kuvassa yllä kuvaa 4. jäädytyskerran jälkeen]
  • Torstai 31.12. välipäivä
  • Perjantai 1.1. hyvä jäädytyskeli, pakkasta noin -14 astetta. Aamulla 5. jäädytys. Iltapäivällä 6. kerta. Alkaa näyttää hyvältä, tosin osin epätasaiselta. Illalla vielä 7. jäädytyskerta.
  • Lauantai 2.1. ehkä aavistuksen liian kova pakkanen, noin -19 astetta. Iltapäivällä 8. jäädytyskerta. Jäätyy todella nopeasti. Jää hyvä ja paksu, paikka paikoin epätasainen, joten siihen kiinnitettävä jatkossa huomiota. Ei ehkä jäädytetä enää koko pinta-alaa.

Ensimmäiset luistinkuviot jäälle piirrettiin la-illalla 20:30 kun nuorempi isäntä innoissaan halusi välttämättä koettaa aiemmin päivällä saamiaan luistimia. Ja hyvin meni, ensikertalaiseksi.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 3 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Luistelukentän jäädyttäminen

Kommentointi suljettu.