valaistus – onnistunut, kenttä – valmis

Eilen sytytettiin ensimmäistä kertaa ratsastuskentälle uuden valaistuksen Ville -valonheittimet.

Tänään kentän valaistusta testattiin ensimmäisen kerran hevosen kanssa. Yritettiin ottaa pimeävalaistuksesta kuvakin, mutta ei meidän pikkukamera oikein ymmärtänyt pimeydestä ja kirkkaista valoista mitään, joten kuva jää julkaisematta [musta ruutu ketään kiinnosta]. Ehkä toisella kameralla onnistutaan kuvaamaan jotain joskus myöhemmin.

Anyway, valaistus on kuulemma riittävä – joku sanoi jopa erinomainen. Hyvä.

Samassa yhteydessä voidaan todeta, että meitin ratsastuskenttä on nyt sitten tällä erää valmis ja lopulliset kulutkin tiedossa. Projektityö ratsastuskentän rakentaminen -sivukin näin siis päivitetty tämän päivän tasalle. Case closed.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

3 kommenttia kirjoitukseen “valaistus – onnistunut, kenttä – valmis

 1. reijo
  14.10.2007 klo 08:05

  onnea uudelle kentälle.
  miltä valaistus vaikutti, onko kuinka tasainen kentän eri kohdissa? kuinka onnistuitte suuntauksissa, häikäisevätkö spotit kentän varjoisalla puolella? oma rojekti etenee…

 2. 14.10.2007 klo 08:42

  Kiitos.

  Valaistus on tasaisempi mitä ennakkoon ajattelin. Valaisee hyvin koko kentän tasaisesti. Suuntauksen tein valoisaan aikaan käsipelillä. Laskin päässä arviona noin oikeaa kulmaa heittimelle. Oletin, että toinen keikka yläilmoihin olisi tarvittu pimeään/hämärään aikaan uudelleensuutauksen takia, mutta nyt näyttää siltä, että valonheittimien kulmat ovat kerralla kunnossa. Valot ovat niin korkealla (n.9m) maasta, että eivät häiritse kentällä. Täällä kauempana talossa valot häiritsevät sitten hieman.

  Onnea ja tsemppiä teille sinne teidän projektiin!

 3. 14.10.2007 klo 08:49

  Lisätään nyt vielä, että tässä meidän valaistuksessa ja laskelmissa oli kaikki kaikessa kunnolliset valonheittimet. Meidän kahden valonlähteen sijoittelulla ei mikään “tienvarsivalaisin” tms. olisi missään nimessä edes kohtalainen ratkaisu.

  Tyytyväinen täytyy olla, että panostettiin noihin valaisimiin eikä otettu tarjottuja tienvarsivalaisimia.

Kommentointi suljettu.