Arkisto asiasanalle juoma-automaatti

Joka kevät: Automaattien korjausta

whatthefuck

Taas talvi ja pakkanen oli onnistunut tekemään tuhoja vaikka putket tyhjennetty ajoissa jne… Tällä kertaa hajosi pari kappaletta kierreventiili Suevia 12 P vesikupeista, onneksi varaosia löytyy läheltä Börjesiltä. Lisäksi yksi sulku vuosi laittialle eikä muu kuin vaihto uuteen auttanut…

Vuotavan juoma-automaatin korjaus

02022009522

Yksi hevoskarsinoiden juoma-automaateista oli laidunkauden jälkeen alkanut vuotaa. Ja samasta paikasta kuin aikaisemmatkin, eli pohjasta muovitapista. Keväällä hankin (en tiedä miksi moisia edes käytetään) muovisulkutappien tilalle kunnon sulut.

Kunnon sulkutappia juoma-automaateille

12092011800

Kirjoittelin tovi sitten meidän vuotavasta juoma-automaatista hevostallissa. Ihmettelin silloin muovisen sulkutapin järkevyyttä. No, kävin paikallisessa putkiliikkeessä ja hankin kunnon korkit – nyt ei enää vuoda. Tämmöinen (kuva yllä) tämmöisen (kuva alla) tilalle.

Vuotava juoma-automaatti

whatthefuck

Hevostallissa yksi juoma-automaateista alkoi vuotaa. Kyseinen automaatit asennettiin elokuussa 2018. Meidän juoma-automaattikupit ovat mallia: Vesikuppi Suevia 12 P, joita löytyy mm. Börjesiltä. Koetin kiristää ja tiivistää, mutta lopulta oli luovutettava. Kuvassa (alla) näkyvässä “tulpparuuvi on muovia ja vaikka jengat sain…

Juoma-automaatin poisto

vesiputki

Yksi aiemmin elokuussa 2018 asennettu vesiautomaatti aloittanut vuotamisen. Ja koska automaatti ei hevosella käytössä – kuten kuvasta näkyy – niin päätin poistaa koko automaatin kyseisestä karsinasta/hevoselta.

Uusi putkiliitin putkirikkoon

vesiputki

Hevostallissa juoma-automaattien syöttövesiputki oli talven jälkeen avattaessa rikki. Tai oikeammin yksi putkiliitos pettänyt. Vanhassa liitoksessa oli fuskattu tai sitten ennen ollut erilaiset käytänteet. Kuvassa (alla) näkyvät holkit puuttui liitoksesta kokonaan mikä aiheutti vesivuotoa kun ajan kanssa putki väsähtänyt.

Vesiputkiremonttia tallissa

vesiputki

Tallissa hevosten juoma-automaateille menevä vesiletku on pettänyt liittimen kohdalta. Vesi valui ikävästi katon läpi satulahuoneeseen ennenkuin asia huomattiin. Myös rotta kuivunut katolle…

Vielä yksi juoma-automaatti

02022009522

Elokuussa 2018 jäi asentamatta yksi juoma-automaatti hevostallin yhteen karsinaan. Nyt sille olisi taas tarve, joten kävin LVI-liikkeessä hakemassa vähän roipetta, jotta saa kupin paikalleen… Josko tuon ehtisi viikonloppuna asennella.

Vesivahingon juurisyy korjattu

16022008077

Vaihdoin vappuna aikaisemmin mainitseman vesivahingon aiheuttaneen rikkoontuneen juoma-automaatin uuteen. Vanhasta edelleen käyttöön kävi putket ja kurvit. Vaihtoon meni itse juoma-automaatti ja sulkuhana, joka vuosi myös.