Foorumi

.
Foorumissa ei vaadita rekisteröitymistä tai nimellä kirjoittamista. Kuka tahansa voi kirjoittaa viestejä nimettömänä, ns. Guest -käyttäjänä. Foorumille rekisteröityminen ei ole toistaiseksi mahdollista [ehkä myöhemmin].

Guest  

Welcome Guest, please login or register.

Pages: [1]
 ReplyNotify RSS feed   
Topic: kokeilussa hake- ja soratarha
Guest
Member
Posts: 82
Re: kokeilussa hake- ja soratarha
on: 21.10.2009 12:57

Tomi // 23.07.2008 @ 14:08


No, itse en ole alan asiantuntija, mutta yritetään nyt selventää meidän “kokeiluja”. Tallin emäntä olisi tähän kyllä parempi vastaamaan…


Hiekkatarhojen ongelmaa (hiekan syönti yms) ei ole haketarhoissa. Haketarha on myös erinomaisen hyvin vettä läpäisevää, joten on aina kuiva. Mursketarhan etuna taas näen sen, että sen pohjasta tulee aikanaan aika kova ja tukeva (ts. pinta muodostuu hyvinkin kantavaksi ja kuivaksi). Kiviaineksen iso ja vaihteleva raekoko tekee pohjasta tiiviimmän ja kantavamman kuin pienirakeinen hiekka. Myös karkea-aineksen ansiosta murskeen pitäisi olla hyvin vettä läpäisevää. Kovan ja tasaisen pohjan johdosta maa-ainekset ei tartu mukaan niin helposti kuin hiekkatarhasta ja tarhan pitäminen puhtaana pitäisi olla hyvinkin helppoa (helpompaa ainakin kuin haketarhan ja (hienompaa) hiekkaa sisältävän tarhan.


Molempien pohjien huonoja puoliakin löytyy kuten varmasti lisää hyviäkin puolia, mutta jo yhden vuoden käytön ja käyttökokemusten jälkeen osaa sanoa enemmän ja suositellakin kenties. Joten ensi kesänä ainakin me ollaan näiden vaihtoehtojen kanssa viisaampia. (Osaksi tästä syystä alueet on nyt rajattu ja määrämittoihin tehty, ettei tule tuhottomasti “sutta” tehtyä)


Molempien pohjien “tavoite” on vähän eri ja molemmat on ajateltu vähän erilaiseen (erilaisille hevosille kenties?) käyttöön.


Lueppa myös kirjoitukseni haketarha (http://remonttireiska.tomstown.poweredbyclear.com/2008/06/12/haketarha/), jossa mm. linkki hyvään pdf -dokumenttiin, jossa myös varsin kattavasti kerrottu kokeilujen kokemuksia.


Pages: [1]
 ReplyNotify RSS feed   
WP Forum Server by ForumPress | LucidCrew
Version: 1.7.5 ; Page loaded in: 0.007 seconds.

Remonttireiskan ylläpito ei vastaa foorumin tietojen oikeellisuudesta eikä tietojen käytön aiheuttamista välittömistä tai välillisistä vahingoista. Kirjoitusten kopiointi muualle julkaistavaksi on kielletty.
.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 64 krt)