Ilmoita biojätteen kompostoinnista

happyAsuinkiinteistöillä tapahtuvasta biojätteen kompostoinnista on ilmoitettava viimeistään 31.12.2022. Eli nyt alkaa olla jo kiire!

Jätelaki edellyttää, että asuinkiinteistöllä syntyvän keittiöbiojätteen kompostoinnista on ilmoitettava jätehuoltoviranomaiselle.

  • Omakotiasujat ilmoittavat omasta kompostoinnistaan.
  • Useamman asuinkiinteistön yhteiskompostoinnista, samoin kuin asuinyhtiön osakkaiden yhteisesti järjestämästä kompostoinnista, tehdään vain yksi ilmoitus järjestettyä kompostointia kohden.
  • Ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia asuinkiinteistöjä, joilla kompostoidaan keittiössä syntyvää biojätettä. Pelkän puutarhajätteen kompostoinnista ei tarvitse ilmoittaa.
  • Kompostointi-ilmoitus koskee niitä asukkaita, jotka jo kompostoivat biojätettä. Jos kompostoria ei ole vielä hankittu, niin ilmoitusta ei tarvitse tehdä. Jäteasetuksen mukaan biojätteen kompostoinnin aloittamisesta on ilmoitus tehtävä kahden kuukauden kuluessa aloittamisesta. Mitään kiirettä ilmoituksen tekoon ei siis ole niillä, jotka ovat aloittelemassa kompostointia vasta ensi vuonna tai sen jälkeen.
(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 01.06.2026.